1EUR = 4.7785 RON | Bucureşti 6 º

Companii

GEFCO România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,3 mil. euro, apropiată de cea din 2011

GEFCO România a avut anul trecut o cifră de afaceri de 42,3 milioane euro, faţă de un rulaj de 43,3 milioane euro în 2011, şi un profit net de aproape două milioane de euro, a anunţat luni compania de transport şi logistică.

01 apr, 2013 | ECONOMICA.net

Compania arată că anul trecut a înregistrat o creştere pe segmentul clienţilor non-grup administrat direct, iar profitul net s-a plasat la 1,96 milioane euro, reprezentând o rată de 4,64% din cifra de afaceri.

"Rezultatele din 2012 sunt satisfăcătoare, luând în considerare şi factorii externi care au impact în activitatea noastră. Am reuşit să ne dezvoltăm considerabil la nivel local prin continuarea colaborării cu clienţii existenţi şi câştigarea altor 28 de clienţi noi din diverse sectoare: auto, retail, industria maselor plastice şi a lemnului sau FMCG. A fost un an mixt, cu un început în forţă, urmat de o uşoară încetinire. Rezultatele noastre au fost influenţate şi de scăderea activităţii clienţilor grupului GEFCO, în special în ceea ce priveşte comerţul cu Europa de Vest", a declarat într-un comunicat Christophe De Korver, directorul general al companiei.

Afacerile au fost influenţate atât de scăderile din segmentul clienţilor globali ai grupului, incluzând PSA Peugeot-Citroen, cât şi de către alţi factori externi precum declinul vânzărilor de vehicule.

Printre proiectele implementate de GEFCO România în 2012 se numără lansarea unui sistem de comunicaţii de tip track & trace pentru serviciile de grupaj şi distribuţie naţională, dezvoltarea puternică în sectorul electrocasnicelor, debutul pe piaţa industriei aerospaţiale şi obţinerea autorizaţiei de comisionar vamal, se spune în comunicat.

GEFCO este unul dintre operatorii logistici importanţi din România, cu peste 18.000 camioane operate şi peste 125.000 de vehicule finite transportate în 2012.

Anul trecut GEFCO şi-a extins personalul, ajungând la peste 100 de angajaţi.

"Logistica vehiculelor finite a reprezentat o parte importantă a activităţii din decursul anului trecut, GEFCO România operând peste 30% din totalul autovehiculelor produse/ansamblate şi importate în România. Pentru 2013, GEFCO România îşi propune să îşi intensifice prezenţa în Constanţa şi alte zone puternic industrializate din ţară, să implementeze soluţii noi pentru pieţe emergente precum Rusia sau Orientul Mijlociu şi să dezvolte serviciile de Overseas oferite clienţilor", se mai arată în comunicat.

Grupul GEFCO a înregistrat o cifră de afaceri de 3,6 miliarde euro în 2012 şi are 11.200 de angajaţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO