Gemma Webb a fost numită la conducerea RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) din România

Gemma Webb a fost numită în postul de CEO și președinte al Directoratului RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A., compania desemnată ca administrator al Sistemului de Garanţie-Returnare (SGR) din România prin Hotărârea de Guvern nr. 1059 din 24 august 2022, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - lun, 05 dec. 2022, 17:18
Gemma Webb a fost numită la conducerea RetuRO, administratorul Sistemului de Garanție-Returnare (SGR) din România

Ea are peste 25 ani de experiență atât B2B cât și B2C în mai multe industrii, precum FMCG, chimică, industria ambalajelor din plastic, print, tutun și servicii de management al deșeurilor. Gemma Webb a modernizat operațiuni comerciale, de producție și la nivelul lanțurilor de aprovizionare, reușind să coalizeze organizațiile pe care le-a condus în jurul unei viziuni comune, să conducă echipe diverse și performante, să le motiveze pentru a-și depăși obiectivele și să obțină, alături de acestea, recunoaștere pentru performanță deosebită în business.

În noul sa poziție, ea va coordona implementarea și gestionarea sistemului de garanție-returnare în România. În perioada imediat următoare, va forma echipa de management și va finaliza demersurile de obținere a finanțărilor necesare pentru activitatea operațională a RetuRO, ceea ce va presupune, printre altele, construcția mai multor centre la nivel regional, unde se vor asigura numărarea, sortarea și pregătirea pentru reciclare a ambalajelor returnate.

“Este un privilegiu să fac parte, încă de la primii pași, dintr-o organizație care va pune România pe harta economiei circulare, creând astfel un ecosistem sustenabil pentru societate și mediul înconjurător. Împreună cu membrii fondatori ai RetuRO, asociațiile reprezentative ale producătorilor și comercianților, precum și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, sunt convinsă că vom reuși să implementăm un sistem care să susțină România în atingerea țintelor de colectare și reciclare a ambalajelor stabilite la nivel european. Lansarea acestui model, care susține obiectivele unui sistem circular de gestionare a deșeurilor de ambalaje, crescând cantitatea și calitatea deșeurilor colectate spre reciclare, este un pas important care poate transforma România într-un model de excelență.

Provocarea pe care o avem în fața noastră este foarte ambițioasă și începe cu înregistrarea în sistem a aproximativ 4.000 de producători și importatori de băuturi și a peste 80.000 de comercianți. SGR va gestiona anual aproximativ șase miliarde de recipiente pentru băuturi și le va oferi consumatorilor o experiență simplă și plăcută în ceea ce privește returnarea acestor ambalaje” a declarat Gemma Webb.

Sistemul Garanție-Returnare va deveni funcțional începând cu 30 noiembrie 2023, iar consumatorii vor putea să returneze în magazine ambalajele din plastic, sticlă sau metal pentru băuturi. SGR reprezintă un sistem în care românii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură îmbuteliată (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant.

Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile cu volume cuprinse între 0,1 l şi 3 l inclusiv. După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți în cadrul magazinelor. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi condiționat de prezentarea bonului fiscal.

Despre RetuRO Sistem Garanție Returnare

RetuRO Sistem Garanție Returnare S.A. (www.returosgr.ro) a fost creat de un consorțiu de trei acționari privați: Asociația Berarii României pentru Mediu, Asociația Producătorilor de Băuturi Răcoritoare pentru Sustenabilitate și Asociația Retailerilor pentru Mediu și un acționar public, statul român, prin autoritatea centrală de mediu, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

RetuRO, administratorul SGR, va asigura transparență asupra cantităților de ambalaje pentru băuturi puse pe piață și returnate de consumatori, contribuind la dezvoltarea durabilă a României, prin gestionarea responsabilă a deșeurilor de ambalaje, în vederea atingerii țintelor de reciclare impuse României de către Uniunea Europeană.

Te-ar mai putea interesa și
Kommersant: Rusia ar putea trece la taxarea producătorilor de petrol pe baza preţurilor la barilul de ţiţei Brent
Kommersant: Rusia ar putea trece la taxarea producătorilor de petrol pe baza preţurilor la barilul de ţiţei Brent
 Rusia ar putea trece la taxarea producătorilor de petrol pe baza preţurilor la barilul de ţiţei Brent în loc de cel de referinţă folosit în prezent, ţiţeiul rusesc Ural, după ce......
Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina
Scholz nu vede şanse pentru tratative de pace decât după retragerea trupelor ruse din Ucraina
Cancelarul german Olaf Scholz consideră că nu sunt şanse pentru un final negociat al războiului dintre Rusia şi Ucraina ...
Transelectrica va avea un Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană de 2,7 milioane de dolari
Transelectrica va avea un Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană de 2,7 milioane de dolari
Transelectrica pune bazele dezvoltării unui Centru Operaţional de Securitate propriu, cu o investiţie americană în valoare ...
Buget Bucureşti 2023 – vot în Consiliul General al Capitalei. Care sunt principalele proiecte
Buget Bucureşti 2023 – vot în Consiliul General al Capitalei. Care sunt principalele proiecte
Proiectul de buget al Municipiului Bucureşti pentru anul 2023 va fi supus vineri votului în Consiliul General al Capitalei.