General Electric anulează fuziunea cu Electrolux

Acţiunile Electrolux au înregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimii patru ani, după ce compania americană General Electric a renunţat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez, pentru 3,3 miliarde de dolari, după ce tranzacţia nu a obţinut aprobarea autorităţilor de reglementare din SUA, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - lun, 07 dec. 2015, 10:04
General Electric anulează fuziunea cu Electrolux

Luni dimineaţă, la Bursa de la Stockholm, titlurile Electrolux AB au scăzut cu 15%, cel mai semnificativ declin din iulie 2011.

General Electric a renunţat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către Electrolux, după ce Departamentul Justiţiei din SUA a cerut Tribunalului să oprească tranzacţia din cauza temerilor că aceasta ar putea duce la majorarea preţurilor pentru consumatori, scrie Agerpres.

‘Deşi suntem dezamăgiţi că această achiziţie nu va fi finalizată, grupul Electrolux este încrezător că are capacitatea de a-şi continua expansiunea şi de a-şi dezvolta poziţia pe piaţa mondială de electrocasnice’, a afirmat directorul general Keith McLoughlin.

Electrolux, care concurează cu Whirlpool şi LG Electronics pentru poziţia de lider al pieţei mondiale de electrocasnice, a anunţat recent că în trimestrul trei din 2015 profitul său operaţional a urcat cu 8,2%, la 1,51 miliarde de coroane (179 milioane de dolari), peste estimările analiştilor, de 1,2 miliarde de coroane.

Vânzările Electrolux la magazinele deschise de peste un an au crescut în trimestrul trei din 2015 cu 7% în America de Nord, iar compania şi-a revizuit în creştere estimările privind vânzările în această regiune, la 4 – 6%, faţă de un avans de 3 – 5% previzionat anterior. Piaţa europeană ar urma să crească cu 1 – 2%.

Electrolux, companie care vinde maşini de spălat, frigidere şi aragazuri sub mărcile AEG, Zanussi şi Frigidaire, este prezentă în România din 1995 prin divizia de vânzări şi marketing în Bucureşti, precum şi prin fabrica de aragazuri de la Satu Mare, la care deţine 99,52% din acţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Statele Unite „sunt direct implicate” în conflictul din Ucraina, afirmă Kremlinul
Kremlinul a susţinut joi că livrarea rachetelor americane ATACMS către Kiev nu va schimba nimic în conflictul din Ucraina, după ce Washingtonul a anunţat că va furniza Ucrainei astfel de......
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Test Dacia Duster 3: Schimbare radicală
Dacia Duster, SUV-ul asamblat exclusiv în România pentru piața europeană, a ajuns la a treia generație și, de-a lungul ...
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov
Uber extinde serviciul Uber Green la Brașov, la șase ani de când a lansat serviciul în România.
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în UE au crescut cu 5,3% în 2023. În România au urcat cu 16,1%
Costurile cu mâna de lucru în Uniunea Europeană au urcat anul trecut cu 5,3%, însă ţările membre din Europa de Est ...