General Motors a prezentat primul Hummer electric și pregăteste un Silverado cu emisii zero

Americanii de la General Motors (GM) electrifică giganții săi Hummer și Silverado. Cunoscuți pentru dimensiunile mari, motoarele puternice și consumul impresionant de carburant, aceștia devin „prieteni ai mediului”.
Robert Stan - mie, 07 apr. 2021, 09:36
General Motors a prezentat primul Hummer electric și pregăteste un Silverado cu emisii zero

Masivul GMC Hummer este, poate, ultimul model pe care fanii mașinilor cu motoare convenționale îl vedea ca model 100% electric, iar pick-up-ul Chevrolet Silverado poate fi cu greu inclus în categoria mașinilor prietenoase cu mediul. Cu toate acestea, grupul GM, cel care deține ambele mărci, a prezentat deja în aceste zile varianta electrică a lui Hummer, iar surse ale Reuters au anunțat apropiata lansare în producție a unui Silverado electric.

Când oficialii GM au anunțat că au în plan să vândă foar modele electrice începând cu 2035, analiștii industriei auto au privit declarațiile cu scepticism. Ei bine, prezentarea primului Hummer electric, premergătorul mai multor modele GM cu emisii zero, a dovedit că americanii nu s-au jucat cu vorbele.

Având, în funcție de versiune, două sau chiar trei motoare electrice care pun la dispoziția șoferului până la 830 CP, noul Hummer păstrează caracteristicile – vedetă ale modelelor anterioare. De exemplu, vehiculul are în dotare tracțiunea integrală și chiar „crab walk”, sistemul care permite deplasarea în diagonală, iar șoferul poate utiliza „Extract Mode”, o dotare care asigură creșterea gărzii la sol cu până la șase centrimetri. În plus, spre deosebire de variantele clasice, cu motoare cu ardere internă, accelerația este fenomenală: 0 – 100 km/h în doar 3,5 secunde!

Ca dotare suplimentară, inginerii – sau, să le spunem electricienii? – GM oferă clienților posibilitatea de a utiliza Hummer ca sursă de energie pentru scule electrice sau chiar pentru un alt vehicul.

Cu o autonomie maximă estimată la circa 500 km, imperialul Hummer va intra în producție la finalul acestui an și va fi comercializat în primăvara lui 2023. Startul vânzărilor va fi dat cu o ediție specială care va avea un preț de 110.595 de dolari, însă din 2024 va fi disponibilă și o versiune cu „doar” 625 CP acre va costa minimum 80.000 de dolari.

Și, pentru că un singur mamut electric nu părea de ajuns, surse ale Reuters susțin că același grup General Motors va demara producția unui Chevrolet Silverado 100% electric la finalul anului 2022.

Asamblat la uzina Detroit-Hamtramck, pick-up-ul Silverado electric va oferi o autonomie chiar mai mare decât a Hummer-ului, 650 km.

Anul trecut, oficialii GM au anunțat un plan de investiții de 9 – 10 miliarde de dolari pentru dezvoltarea de noi produse, din această sumă nu mai puțin de 7 miliarde fiind destinate mașinilor electrice.

Citește și:

– Cu Hummer-ul peste Logan, la propriu GALERIE FOTO
– General Motors va investi 2,2 miliarde de dolari într-o fabrică din Detroit, pentru construcţia de camionete şi SUV-uri electrice

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...