1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

News

General Motors a prezentat un Cadillac zburător, care prefigurează planurile de viitor ale americanilor

General Motors Co a prezentat marți un Cadillac zburător futurist - un vehicul cu conducere automată care decolează și aterizează vertical și transportă pasagerul deasupra străzilor și prin aer. Mașina zburătoare cu un singur pasager - tehnic, o dronă verticală de decolare și aterizare (VTOL) - va putea călători de pe acoperișurile orașului la viteze de până la 88 km/h.

13 ian, 2021 | ECONOMICA.net

Potrivit Reuters, un senior executive GM a descris conceptul ca „reimaginând viitorul transportului personal”.  Conceptul electric este electric, cu un motor de 90kW, un pachet de baterii GM Ultium și un corp ultra-ușor cu patru perechi de rotoare.

Vehiculul zburător autonom Cadillac, descris în videoclip ca „sosind în curând”, amintește de Cruise Origin și are uși glisante din față și din spate și un acoperiș panoramic din sticlă.

Cabina are senzori biometrici, comandă vocală și recunoaștere a gestului mâinii. GM a refuzat să dezvăluie alte detalii.

De altfel, și alți producători auto, inclusiv Toyota Motor, Hyundai Motor și Geely Automobile, au prezentat anterior vehicule aeriene concept ca parte a planificării lor viitoare.

Acțiunile GM au crescut ieri cu 5,8%, până la 47,62 USD, în tranzacțiile comerciale la începutul după-amiezii.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO