1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 23 º

News

General Motors şi-a majorat vânzările cu 3,6% în primul trimestru şi a păstrat avansul în faţa VW

General Motors (GM) şi-a majorat vânzările globale cu 3,6% în primul trimestru, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 2,36 milioane de vehicule, şi şi-a menţinut avansul faţă de Volkswagen (VW) cu circa 90.000 de unităţi, relatează Bloomberg.

16 apr, 2013 | Mediafax

Vânzările mai mari de autovehicule Chevrolet în Statele Unite şi cererea pentru Buick în China au ajutat General Motors să livreze 2,36 milioane de maşini şi camionete în primele trei luni, a anunţat marţi grupul auto american.

Livrările mondiale ale VW au urcat în aceeaşi perioadă cu 5,1%, la 2,27 milioane de vehicule, potrivit datelor publicate de grupul german săptămâna trecută.

Toyota Motos nu a raportat încă vânzările pentru primul trimestru.

"Este pentru al zecelea trimestru consecutiv când vânzările mondiale ale Chevrolet ating un nivel record", a declarat Mark Reuss, preşedinte al operaţiunilor GM în America de Nord.

Grupul american este supus unor presiuni tot mai mari pentru menţinerea poziţiei de al doilea mare producător auto mondial în funcţie de vânzări, în urma Toyota dar înaintea VW. Toyota a redevenit lider anul trecut, după ce activitatea sa a fost afectată de dezastrele naturale care au avut loc în Asia în 2011.

VW a raportat un declin de 5,9% al vânzărilor în Europa, compensat însă de livrările din Statele Unite şi China. Grupul, ale cărui branduri includ Audi şi Porsche, a înregistrat o creştere de 15% a vânzărilor în SUA, la 142.800 de vehicule, şi de 21% în China, la 633.900 unităţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO