Generali a realizat în primele trei luni din 2021 un profit cu mult peste așteptările pieței

Cea mai mare companie italiană de asigurări, Generali SpA, a raportat un profit trimestrial peste estimările analiştilor, datorită contribuţiei pozitive a segmentului de asigurări non-viaţă şi a diviziei de gestionare a activelor, transmite Reuters, citată de Agerpres.
AGERPRES - mar, 18 mai 2021, 17:17
Generali a realizat în primele trei luni din 2021 un profit cu mult peste așteptările pieței

În noiembrie, Generali anunţa că vrea să devină un jucător important în domeniul gestionării activelor. În primul trimestru din 2021, profitul operaţional la această divizie a crescut cu 46%, la 136 de milioane de euro.

Marţi, compania a reiterat că evoluţia diviziei de gestionare a activelor este printre priorităţile sale şi a anunţat că va continua să identifice oportunităţi de investiţii.

În primul trimestru din 2021, profitul operaţional a crescut cu 1%, la 1,60 de miliarde de euro, în timp ce analiştii se aşteptau la 1,48 miliarde de euro. Şi profitul net a depăşit estimările analiştilor, situându-se la 802 milioane de euro, de la 113 milioane de euro în urmă cu un an.

Marţi, acţiunile Generali au urcat cu 1% la Bursa de la Milano.

Rata solvabilităţii, un indicator al solidităţii capitalului, s-a situat la 234% la 31 martie 2021, în creştere de la 224% la 30 decembrie 2020.

Directorul financiar Cristiano Borean a afirmat: „Ne aşteptăm la o redresare în trimestrul trei, dar ea va depinde de accelerarea campaniilor de vaccinare din diferitele ţări”.

Şeful Generali, Philippe Donnet, a anunţat recent că firma are peste două miliarde de euro pentru fuziuni şi achiziţii, adăugând că va analiza în mod disciplinat oportunităţile pentru fuziuni şi achiziţii. Donnet a subliniat că ţările din Europa Centrală şi de Est sunt o zonă strategică pentru Generali.

„Dacă vom găsi oportunităţi bune pentru a ne întări şi mai mult poziţia de lider pe aceste pieţe, cu siguranţă le vom urma chiar dacă vom rămâne foarte disciplinaţi”, a explicat Philippe Donnet.

Generali are 78.000 de angajaţi care deservesc 72 de milioane de clienţi în peste 60 de ţări. Generali PPF Holding, un joint-venture între Assicurazioni Generali (51%) şi PPF Group (49%), este prezent şi pe piaţa din România.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Nou concept de expunere la Țiriac Collection
Țiriac Collection pune la dispoziția vizitatorilor un nou concept de expunere auto în curtea exterioară a galeriei ce ...
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Raport COVID 19, 28 noiembrie: Sub 1.500 de cazuri și 106 decese
Grupul de Comunicare Strategică anunţă duminică, pe baza datelor existente la ora 10.00, că în ultimele 24 de ore s-au ...
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai mulți vaccinați
Omicron, noul Coronavirus, face ravagii. Israel și-a închis complet granițele, deși este printre țările cu cei mai ...
Israel este prima țară din lume care își închide complet granițele de team ultimei variante de Coronavirus, Omicron. ...