Generali ar putea vinde portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la 20 de miliarde de euro – Bloomberg

Assicurazioni Generali SpA intenţionează să vândă portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la aproximativ 20 de miliarde de euro, ca parte a planului de îmbunătăţire a profitabilităţii, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
AGERPRES - joi, 08 dec. 2022, 11:35
Generali ar putea vinde portofoliul de asigurări de viaţă din Italia, estimat la 20 de miliarde de euro - Bloomberg

Cel mai mare grup de asigurări din Italia, care lucrează cu un consilier pentru revizuirea portofoliului, ar putea începe în ianuarie procesul de vânzare. Discuţiile sunt în derulare şi încă nu s-a luat o decizie finală, susţin surseleBloomberg, scrie Agerpres.

Vânzarea include poliţele moştenite de la Societa Cattolica di Assicurazioni, un rival mai mic achiziţionat anul trecut de Generali, şi Genertel. Nu este clar cât de mult din portofoliu va fi scos la vânzare, adaugă sursele.

Un reprezentant al Generali nu a dorit să comenteze informaţia.

În urmă cu un an, directorul general al Generali, Philippe Donnet, a prezentat un plan care prevede recompensarea acţionarilor cu dividende de 5,6 miliarde de euro până în 2024, precum şi extinderea pe segmentul de gestionare a activelor.

Luna trecută, Generali a raportat un profit peste estimări în primele nouă luni din 2022, şi a confirmat toate obiectivele din planul său de afaceri până în 2024, adăugând că este în măsură să genereze anual un miliard de euro pentru orice potenţiale fuziuni şi achiziţii (M&A).

Conform planului prezentat în 2022, a treia companie de asigurări din Europa a alocat până la trei miliarde de euro pentru M&A pe segmentul asigurărilor şi al gestionării de active, citând posibile tranzacţii în Europa, Asia şi Statele Unite.

Generali a înregistrat în primele nouă luni din 2022 un profit net de 2,23 miliarde de euro, în scădere cu 0,8% faţă de perioada similară din 2021, din cauza costurilor de 141 milioane de euro legate de investiţiile din Rusia. Dar profitul a fost peste estimările analiştilor, de 2,05 miliarde de euro.

În pofida scenariului macroeconomic dificil, Generali a confirmat toate obiectivele din planul său de afaceri, inclusiv o creştere medie anuală de 6%-8% a câştigurilor pe acţiune şi a majorării dividendelor până la 5,6 miliarde de euro.

Te-ar mai putea interesa și
Sirenele antiaeriene au răsunat la Kiev şi întreaga ţară înainte de începutul summitului UE-Ucraina
Sirenele antiaeriene au răsunat la Kiev şi întreaga ţară înainte de începutul summitului UE-Ucraina
 Sirenele antiaeriene au răsunat vineri la Kiev cu puţin timp înainte de summitul UE-Ucraina, relatează AFP şi Reuters....
Virgil Popescu: România susţine activ extinderea Coridorului Sudic de gaze
Virgil Popescu: România susţine activ extinderea Coridorului Sudic de gaze
România susţine activ extinderea Coridorului Sudic de gaze şi sunt necesare acţiuni imediate şi paşi concreţi pentru ...
Mobilă de bucătărie la comandă – avantajele alegerii corpurilor de mobilier personalizate spaţiului şi nevoilor
Mobilă de bucătărie la comandă – avantajele alegerii corpurilor de mobilier personalizate spaţiului şi nevoilor
Tu știi de ce trebuie să ții cont atunci când amenajezi bucătăria visurilor tale? Indiferent dacă spațiul de care ...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,15% pe an
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut la 7,15% pe an
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, ...