Generali lansează Fenice 190, un plan de investiții pe cinci ani în valoare de 3,5 miliarde de euro

Compania Generali, fondată pe 26 decembrie 1831 în Trieste, împlinește anul acesta 190 de ani. Pentru a marca această aniversare, grupul va organiza o serie de inițiative dedicate angajaților, agenților, clienților și comunităților în care Generali își desfășoară activitatea, informează societatea prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Economica.net - mie, 24 feb. 2021, 17:57
Generali lansează Fenice 190, un plan de investiții pe cinci ani în valoare de 3,5 miliarde de euro

Grupul lansează cu acest prilej Fenice 190, un plan de investiții de 3,5 miliarde de euro, prin care sprijină redresarea economiilor europene afectate de COVID-19, începând cu Italia, Franța și Germania, urmând ca, pe parcursul celor cinci ani ai planului, să se adreseze tuturor țărilor din Europa în care Generali își desfășoară activitatea.

Fenice 190 va permanentiza inițiativele lansate de Generali în 2020 pentru a combate efectele pandemiei, care au inclus investiții în sprijinul IMM-urilor și economiei reale cu sume ce au depășit deja obiectivul stabilit de 1 miliard de euro. Pe lângă această valoare inițială, Generali își asumă un angajament anual de 500 de milioane de euro, în următorii 5 ani, pentru o creștere durabilă prin intermediul fondurilor internaționale de investiții axate pe infrastructură, inovare și digitalizare, IMM-uri, locuințe ecologice, servicii medicale și educație.

„Generali este una dintre puținele companii din lume cu o istorie atât de lungă. Are la dispoziție un set de cunoștințe și o experiență extrem de bogată, datorită cărora Generali este capabil să facă față provocărilor de astăzi, contribuind în același timp la un viitor mai bun pentru comunitățile în care își desfășoară activitatea, atât ca asigurător, cât și ca inovator social. Aniversarea a 190 de ani are loc într-un an decisiv, în care trebuie să depășim cea mai gravă criză globală din perioada postbelică și să punem bazele unei redresări globale la scară largă. Prin Fenice 190, dorim să fim lideri în această călătorie, creând o moștenire concretă pentru viitor, acordând un sprijin semnificativ celor mai inovatoare, durabile și strategice sectoare implicate în repornirea economiei europene, încurajând, în același timp, incluziunea celor mai puternic afectați de criză”, a declarat Philippe Donnet, CEO al Generali Group.

Fenice 190 este implementat prin intermediul platformei multi-boutique Generali Investments și este deschis fondurilor terțe sau investitorilor instituționali, precum și tuturor companiilor Grupului care pot participa la alocarea investițiilor pe baza propriilor obiective. Selecția inițiativelor este coordonată de un comitet de investiții al Generali Asset & Wealth Management Business Unit, condus de Carlo Trabattoni, CEO, alături de experți în sustenabilitate, investiții și management de active. De asemenea, CEO-ul Generali Real Estate, Aldo Mazzocco, este responsabil de abordarea bazată pe respectarea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă (SGD) ale Organizației Națiunilor Unite și a obiectivului specific de a genera un impact pozitiv asupra redresării economice în Europa.

Până în prezent, au fost deja identificate 10 oportunități de investiții în valoare de 1,05 miliarde EUR care vizează sprijinirea IMM-urilor europene, locuințele ecologice și infrastructura. Un accent puternic cade pe transformările digitale, pe cele din domeniile sănătății și al energiei, care împărtășesc o viziune solidă despre sustenabilitate socială și ecologică.

Te-ar mai putea interesa și
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Turcan: Funcționarii care lucrează la recalcularea pensiilor vor primi stimulente
Recalcularea pensiilor din România este un proces care trebuie parcurs cu atenţie şi respect faţă de beneficiari, dar şi fără întârzieri, iar pentru continuarea accelerată a acestei......
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Claudiu Năsui promite eliminarea din nou a declarației de beneficiar real
Ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Claudiu Năsui, a discutat vineri cu ambasadorul Austriei în România, ...
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
3.474 de cazuri noi de COVID-19 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. 1.505 de pacienți sunt internați la ATI
Un număr de 3.474 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
Tramvaie noi în București: Contractul cu Astra Vagoane Călători Arad ar putea fi semnat pe 6 mai – sindicat STB
După mai multe luni de tergiversări, contractul pentru livrarea a 100 de tramvaie noi în Capitală ar putea fi în sfârșit ...