Geneva Motor Show 2024: Dacia, Renault, MG și BYD, vedetele miniexpoziției

Minisalonul auto de la Geneva se va desfășura în perioada 26 februarie - 3 martie la centrul expozițional Palexpo. Vedetele acestei variante în format redus a expoziției care cândva se afla printre cele mai mari din lume sunt Dacia, Renault, MG Motor și BYD.
Robert Stan - joi, 22 feb. 2024, 10:36
Geneva Motor Show 2024: Dacia, Renault, MG și BYD, vedetele miniexpoziției

O nouă ediție a Geneva International Motor Show (GIMS) este pe cale să înceapă în Elveția. După sincopele cauzate de pandemie – atunci când o ediție a fost anulată cu doar câteva zile înainte de debut, iar celelalte nu au mai avut loc fie din cauza interdicțiilor impuse de autorități, fie pentru că majoritatea expozanților au refuzat să mai participe, afectați de pierderile cauzate de anunțul târziu al stopării complete a ediției din 2020 – un nou organizator încearcă să readucă în atenția publicului cândva celebra expoziție auto de la Geneva.

Din nefericire, cu traumele trecutului recent încă sesizabile, dar și cu pierderi nerecuperate de milioane de euro ale unor companii auto, ediția din 2024 se anunță una cu o participare foarte redusă, fapt ce poziționează mărci ca Dacia, Renault, MG sau BYD în postura de vedete absolute.

Astfel, standul Dacia de la GIMS 2024 – care va avea nu mai puțin de 900 de metri pătrați – va avea ca principale exponate a treia generație Dacia Duster, varianta puternic modificată a modelului electric Spring, și Sandrider, prototipul pentru Raliul Dakar.

Noul Duster, SUV-ul emblematic al mărcii românești, parte a grupului Renault, va fi prezentat în premieră publicului cu ocazia ediției din 2024 a Salonului Auto de la Geneva.

Lansat în 2010 și reînnoit în 2017, Duster s-a impus pe piața europeană a modelelor SUV ca urmare a abordării sale unice. De-a lungul celor 14 ani de carieră, Duster a fost vândut în peste 2,2 milioane de exemplare.

A treia generație a modelului Duster, dezvoltată pe platforma CMF-B, dispune de un design mai robust și mai atrăgător, iar oferta sa de motorizări (GPL ECO G100, HYBRID 140, și TCe 130 mild hybrid) este perfect adaptată diferitelor moduri de utilizare ale clienților.

Disponibil cu un preț de bază de numai 18.800 de euro pe piața din România, noul Duster rămâne SUV-ul de familie cu cel mai bun raport preț/prestații din categoria sa.

Dacia Spring, al cărei facelift amplu tocmai a fost anunțat, dispune de un design complet nou, atât în exterior cât și în interior. Spring este singurul model electric din Europa care cântărește mai puțin de o tonă. În pofida dimensiunilor sale compacte, vehiculul electric oferă cea mai mare capacitate de încărcare din segmentul său, propunând totodată numeroase echipamente ingenioase.

Modelul dispune de acum de un tablou de bord digital cu ecran de 7 inchi, care poate fi personalizat, precum și de un ecran central multimedia de 10 inchi. Noul Spring este echipat cu motorizarea de 45 CP pe versiunile Essential și Expression, și cu cea de 65 CP pe versiunile Expression și Extreme.

Dacia va expune la Geneva și prototipul care va participa din 2025 la raliul Dakar și în Campionatul mondial de Rally-Raid. Marca redefinește în permanență esențialul, bazându-se pe cele trei elemente cheie ale identității sale de brand: Essential but Cool, Robust & Outdoor și Eco-Smart.

Conform producătorului, strategia Dacia este perfect coerentă cu participarea la raliul Dakar, veritabil laborator tehnologic la scară naturală, angajat în promovarea mobilității cu emisii reduse de carbon. Sandrider ilustrează totodată angajamentul Dacia în favoarea decarbonizării accesibile: Sandrider va utiliza combustibil de sinteză produs de Aramco.

În cazul Renault, vedeta standului de la Palexpo al mărcii franceze va fi modelul electric Renault 5, prezentat pentru prima dată în varianta sa de serie.

În cazul Renault, vedeta standului de la Palexpo al mărcii franceze va fi modelul electric Renault 5, prezentat pentru prima dată în varianta sa de serie. Detaliile acestui nou model 100% electric din gama Renault vor fi dezvăluite în prima zi a Geneva Motor Show 2024, cea dedicată presei.

O altă noutate absolută prezentată la GIMS va fi noua generație MG3 a mărcii MG Motor. Înlocuind modelul pe benzină care a fost comercializat pe piața „de casă” a mărcii din Marea Britanie, MG3 Hybrid Plus reprezintă un punct de reper în dezvoltarea sistemelor de propulsie MG, oferind clienților în premieră ocazia de a conduce un MG pur hibrid.

Sistemul hibrid avansat din punct de vedere tehnologic oferă o combinație de top de eficiență, performanță și capacitatea de a conduce cu emisii zero, stabilind noi standarde în foarte importantul segment „supermini”.

Viitoarea navă-amiral a MG, Cyberster va fi, de asemenea, prezentată la Geneva. Vor fi anunțate opțiunile fascinante de culoare ale roadsterului complet electric, iar oficialii mărcii vor confirma performanțele electrizante ale decapotabilei, puterea și autonomia.

Multe noutăți absolute BYD

Compania chineză BYD va prezenta la Geneva cea mai recentă tehnologie plug-in hybrid a sa încorporată în modelul Seal U DM. Acesta va fi primul model PHEV comercializat de BYD pe piața europeană.

Oficialii BYD au anunțat deja că se așteaptă ca noul PHEV să atragă cumpărătorii care nu sunt pregătiți să treacă la un model 100% electric. Modelul Seal U, un SUV cu dimensiuni medii, este deja comercializat în Europa, dar strict în varianta cu motor electric. Celelalte cinci modele BYD vândute în prezent pe piețele sale din Europa sunt, de asemenea, complet electrice.

Submarca Denza a grupului BYD va prezenta crossoverul electric de dimensiuni medii N7 și monovolumul de mari dimensiuni D9, un concurent pentru clasa V de la Mercedes-Benz. BYD intenționează înceapă vânzările mărcii Denza în Europa în acest an.

Este interesant de menționat că marca Denza a fost creată în 2010 ca o companie mixtă între BYD și Mercedes-Benz, dar producătorul german și-a redus de atunci participația la doar 10%.

BYD va testa, de asemenea, reacția publicului european la subbrandul său de lux, Yangweng, prin prezentarea SUV-ului de dimensiuni mari U8. Hibridul plug-in costă aproximativ 140.000 de euro în China și este propulsat de un sistem electrificat care include o baterie de 49 kWh și un motor turbo pe benzină de 2.0 litri. În funcție de reacțiile clienților europeni, BYD va decide dacă un astfel de vehicul poate fi exportat cu succes din China către Euroopa unde ar rivaliza cu modele precum Range Rover, Mercedes Clasa G sau BMW XM.

Oficialii BYD susțin că Yangweng U8 se poate propulsa singur chiar și pe apă, precum și să se rotească pe axa sa într-un „viraj de tanc”, datorită celor patru motoare electrice.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță: Este probabil să vedem o tendință de creștere a prețurilor la apartamente în următoarele luni
Ionuț Negoiță, fondator și CEO Hils Development, spune că în următoarele luni, prețurile la locuințe vor crește. Dezvoltatorii așteaptă însă o scădere a dobânzilor, care va duce la o......
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste masive
Parisul ia noi măsuri în favoarea fermierilor pentru a încheia criza apărută la începutul anului, care a dus la proteste ...
Guvernul francez a dat sâmbătă publicităţii o serie de măsuri suplimentare în favoarea agricultorilor, în speranţa ...
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea Bulevardului Ghencea
Primăria Capitalei a atribuit contractul pentru finalizarea lucrărilor la penetrația Prelungirea Ghencea și supralărgirea ...
Primarul general al Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce a atribuit contractul pentru ...
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub ...