Geoană atacă la Curtea Constituţională decizia prin care a fost revocat din funcţie la Senat

Mircea Geoană atacă la CCR decizia Senatului de a-l revoca din funcţie. Geoană a precizat că nu vrea să se agaţe de scaun, dar vrea să arate că "nu moftul politic al unui partid poate să producă instabilitate la nivelul statului român".
Economica.net - mie, 23 nov. 2011, 12:39

Mircea Geoană a contestă la Curtea Constituţională hotărârea Senatului prin care s-a constatat încetarea mandatului său de preşedinte al acestei Camere legislative.

Geoană a declarat că respectă „votul politic” dat în plen şi în şedinţa Biroului Permanent, dar consideră neconstituţională şi neregulamentară motivaţia invocată de PSD.

Senatorul a explicat că, potrivit reglementărilor legale, preşedintele Senatului poate fi revocat doar dacă încalcă prevederile constituţionale şi legale.

„Această situaţie nu există în motivarea grupului PSD. Atât retragerea sprijinului politic cât şi încercarea de revocare sunt neconstituţionale”, a spus Geoană.

Senatorul a adăugat că a luat decizia de a contesta la CCR hotărârea Senatului nu pentru a se agăţa de scaun, ci pentru „a arăta că nu moftul politic al unui partid poate să producă instabilitate la nivelul statului român”.

„Sunt convins că voi primi un răspuns favorabil de la Curtea Constituţională”, a spus Geoană, precizând că deocamdată rămâne un simplu senator.

Te-ar mai putea interesa și
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus cererile de aderare la NATO
Finlanda şi Suedia şi-au depus miercuri cererile de aderare la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), consultări fiind în curs între aliaţi pentru a înlătura opoziţia Turciei......
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Războiul din Ucraina a deraiat o posibilă fuziune între UniCredit şi Commerzbank – Financial Times
Banca italiană UniCredit SpA şi cea germană Commerzbank erau pe punctul de a demara discuţiile cu privire la o posibilă ...
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Skoda presează Volkswagen pentru decizia privind uzina de baterii din Europa de Est
Oficialii Skoda pun presiune pe grupul Volkswagen pentru ca decizia privind uzina de baterii din Europa Centrală și de ...
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai agresiv”
Fed: Dacă inflaţia nu decelerează suficient de repede, „atunci va trebui să avem în vedere să acţionăm mai ...
Creşterea americană trebuie să rămână pozitivă fără a fi prea puternică pentru a putea opri inflaţia, a indicat ...