Geoană atacă la Curtea Constituţională decizia prin care a fost revocat din funcţie la Senat

Mircea Geoană atacă la CCR decizia Senatului de a-l revoca din funcţie. Geoană a precizat că nu vrea să se agaţe de scaun, dar vrea să arate că "nu moftul politic al unui partid poate să producă instabilitate la nivelul statului român".
Economica.net - mie, 23 nov. 2011, 12:39

Mircea Geoană a contestă la Curtea Constituţională hotărârea Senatului prin care s-a constatat încetarea mandatului său de preşedinte al acestei Camere legislative.

Geoană a declarat că respectă „votul politic” dat în plen şi în şedinţa Biroului Permanent, dar consideră neconstituţională şi neregulamentară motivaţia invocată de PSD.

Senatorul a explicat că, potrivit reglementărilor legale, preşedintele Senatului poate fi revocat doar dacă încalcă prevederile constituţionale şi legale.

„Această situaţie nu există în motivarea grupului PSD. Atât retragerea sprijinului politic cât şi încercarea de revocare sunt neconstituţionale”, a spus Geoană.

Senatorul a adăugat că a luat decizia de a contesta la CCR hotărârea Senatului nu pentru a se agăţa de scaun, ci pentru „a arăta că nu moftul politic al unui partid poate să producă instabilitate la nivelul statului român”.

„Sunt convins că voi primi un răspuns favorabil de la Curtea Constituţională”, a spus Geoană, precizând că deocamdată rămâne un simplu senator.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Este digitalizarea o soluție și în transporturi de marfă? Yload este confirmarea
Este digitalizarea o soluție și în transporturi de marfă? Yload este confirmarea
Auzim tot mai des în ultima vreme despre faptul că digitalizarea își pune tot mai mult amprenta asupra domeniilor de ...
Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, în următoarele trei luni – sondaj INS
Managerii estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul cu amănuntul, în următoarele ...
Managerii întreprinderilor din România estimează o creştere accentuată a preţurilor în construcţii şi comerţul ...
Criza gazelor – Putin ordonă creşterea livrărilor către UE, după umplerea rezervoarelor ruseşti
Criza gazelor – Putin ordonă creşterea livrărilor către UE, după umplerea rezervoarelor ruseşti
Preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat miercuri gigantului Gazprom să crească livrările de gaz către Uniunea Europeană, ...