Geoană: Liderii PSD sunt nişte „puşti ţâfnoşi”, Iliescu e „un subiect închis în catafalc”

Mircea Geoană i-a catalogat, miercuri, pe liderii PSD ca fiind "nişte puşti ţâfnoşi care se joacă cu funcţiile în stat", nişte "geleaţi" care dau dovadă de "cretinism politic". Despre  Ion Iliescu, Geoană a spus că este "un subiect închis în catafalc".
Economica.net - mie, 23 nov. 2011, 11:38

Această conducere a PSD, în frunte cu Ponta, cu Ilie Sârbu şi cu alţi câţiva gealaţi produc un deserviciu imens partidului şi electoratului nostru. Sunt oameni care, din inconştienţă, răzbunare sau pur şi simplu din cretinism, nu pot să găsesc un alt termen decât cretinism politic, pentru a da a doua funcţie pe care o ai la tine adversarului tău când începi procedura de suspendare a preşedintelui. Asta mi se pare o lovitură de maestru. Felicitări, oameni cu multă minte politică şi oameni care calculează cu trei paşi înainte. Dacă nu o fi blat între oamenii ăştia, să nu-mi spuneţi mie pe nume„, a declarat Mircea Geoană după şedinţa extraordinară a Biroului Permanent al Senatului.

El a mai spus că la conducerea partidului „nişte puşti ţâfnoşi se joacă cu funcţiile în stat”.

Nici nu au ieşit încă de la grădiniţă şi vor să se joace cu funcţia întâi şi funcţia a doua în stat. Iată ce înseamnă actuala conducere a PSD, iată ce înseamnă să fi avut dreptate din prima clipă. În acest moment, ultima mare funcţie de rezistenţă împotriva actualei puteri este pusă pe tavă adversarilor noştri. Dacă cineva poate să înţeleagă o astfel de logică, să-mi spună şi mie. Eu nu înţeleg decât că avem de-a face cu nişte oameni care nu merită să conducă un partid de 2%, darămite de 30%, oameni care se visează prim-miniştri. Păi ăsta nu poate să conducă nici măcar o autobază, dar să conducă Guvernul României„, a mai spus Geoană.

Geoană a mai declarat  că Ion Iliescu este, din punctul său de vedere, „un subiect închis în catafalc” şi dus într-o altă aripă a istoriei.

„Nu mă interesează domnul Iliescu. Domnul Iliescu este deja, pentru mine, un subiect închis în catafalc şi dus în într-o altă aripă a istoriei”, a răspuns Geoană, întrebat cum comentează declaraţiile lui Iliescu referitoare la adresa sa.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, marţi, comentând acuzele lui Mircea Geoană la adresa sa, că preşedintele Senatului a fost de o obrăznicie fără seamăn în şedinţa CExN a partidului.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, marţi, după decizia CExN, că Ion Iliescu este o piază rea a PSD, aduce ranchiună şi nu l-a vrut pe Adrian Năstase preşedinte, motiv pentru care Traian Băsescu a devenit şef al statului.

 

 

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European a adoptat noi norme ale UE pentru combaterea spălării banilor
Parlamentul European, reunit la Strasbourg în ultima sesiune plenară din legislatura 2019-2024, a adoptat miercuri un pachet de legi care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea......
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Rusia va viza armele nucleare ale NATO din Polonia, dacă vor fi instalate – viceministrul de externe rus
Ministrul adjunct de externe rus Serghei Riabkov a avertizat joi că facilităţile nucleare ale NATO, dacă vor fi instalate ...
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Greva controlorilor de trafic aerian din Franţa va perturba zborurile din întreaga Europă
Întârzieri şi anulări de zboruri urmează să afecteze joi traficul aerian din Europa, după ce autorităţile franceze ...
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
SUA au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS
Statele Unite au trimis Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune ATACMS "luna aceasta", chiar înainte de adoptarea, ...