Geoană: Motivul rămânerii în casa RA-APPS ţine de pregătirea achiziţionării unei case în proprietate

Senatorul PSD Mircea Geoană precizează că singurul motiv pentru care a continuat să locuiască în casa RA-APPS după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare sau construire a unei locuinţe proprietate personală.
Economica.net - mie, 16 ian. 2013, 21:45
Geoană: Motivul rămânerii în casa RA-APPS ţine de pregătirea achiziţionării unei case în proprietate

„Nu este vorba de niciun privilegiu. Singurul motiv pentru care am continuat să locuiesc în această casă după încheierea funcţiei de preşedinte al Senatului a fost legat de pregătirea unei soluţii definitive de achiziţionare/construire a unei locuinţe proprietate personală. Aşa cum este de notorietate, am încercat să achizitionez o locuinţă în 2009, dar proiectul a eşuat din cauza intrării în faliment a investiţiei respective”, menţionează Geoană, pe contul său de Facebook.

El arată că a reluat acest demers şi în viitorul apropiat va rezolva problema unei locuinţe.

„Oricui i-ar conveni să plătească o rata lunară la un credit pentru propria locuinţă decât să contribuie prin chiria plătită la bugetul RA-APPS” subliniază Geoană.

El precizează că nu beneficiază de locuinţă de protocol sau de serviciu şi de niciun alt privilegiu şi că, dimpotrivă, şi în perioada în care a fost preşedinte al Senatului şi ar fi avut dreptul la locuinţă de protocol în regim de gratuitate a continuat să plătească chirie.

„Referitor la informaţiile apărute zilele acestea, doresc să precizez clar că nu beneficiez de locuinţă de protocol sau de serviciu şi de niciun alt privilegiu. Dimpotrivă, chiar şi în perioada decembrie 2008 – noiembrie 2011 cât timp am fost preşedinte al Senatului României şi aveam legal dreptul la locuinţă de protocol în regim de gratuitate, eu am continuat să plătesc chirie”, menţionează Geoană.

El arată că, mai mult, contractul său este unul perfect legal şi plăteşte o chirie la preţul pieţei, stabilită în 2007, într-o perioada de boom imobiliar.

Geoană menţionează că apreciază decizia primului-ministru Victor Ponta de a face ordine în acest domeniu şi de a lua o serie de decizii concrete.

„Sunt mulţi cei care beneficiază de locuinţa de protocol fără a avea dreptul, cu chirii modice sau chiar gratuit. Nu este şi nu a fost cazul meu”, conchide Geoană.

Guvernul a prezentat lista chiriaşilor RA-APPS, pe care figurează, printre alţii, Mircea Geoană (3.195 euro pentru 8 camere de 246 mp).

Te-ar mai putea interesa și
Amendă de 337,5 mil. euro pentru gigantul Mondelez pentru că a împiedicat comerţul transfrontalier de ciocolată, biscuiţi şi produse pe bază de cafea
Amendă de 337,5 mil. euro pentru gigantul Mondelez pentru că a împiedicat comerţul transfrontalier de ciocolată, biscuiţi ...
Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că a amendat Mondelez International cu 337,5 milioane de euro pentru că a împiedicat comerţul transfrontalier de ciocolată, biscuiţi şi produse pe bază......
Ajutorul de 100 de milioane de euro pentru TAROM a fost validat de Guvern
Ajutorul de 100 de milioane de euro pentru TAROM a fost validat de Guvern
Guvernul a validat azi, 23 mai 2024, ajutorul de stat pentru compania TAROM, în valoare de aproape 100 de milioane de euro.
Maximescu, OMV Petrom: Neptun Deep aşteaptă evaluarea impactului de mediu şi autorizaţia de construcţie
Maximescu, OMV Petrom: Neptun Deep aşteaptă evaluarea impactului de mediu şi autorizaţia de construcţie
Proiectul Neptun Deep se află în etapa de obţinere a evaluării impactului de mediu şi sperăm ca, până la finele lunii ...
Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările
Registrul Comerţului – Sindicaliştii ameninţă cu greva generală, dacă nu le sunt soluţionate revendicările
Sindicaliştii de la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (ONRC) vor strânge semnături în perioada imediat următoare ...