Geoană: Nu am plecat de la şefia Senatului, în semn de loialitate faţă de partid

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că faptul că nu a demisionat de la şefia instituţiei este un semn de loialitate faţă de interesele partidului şi ale opoziţiei, şi nu o dovadă de insubordonare.
Economica.net - Dum, 13 nov. 2011, 10:31

Geoană a declarat că unele persoane din partid au încercat, folosind argumente pseudojuridice, să intoxice conducerea social-democrată. El a precizat, însă, că persoane cu experienţă din partid şi-au dat seama cât de periculos este acest demers.

Mircea Geoană a răspuns apoi tuturor acuzaţiilor pe care i le-au adus membri ai conducerii partidului privind vizita sa în SUA sau întâlnirea cu delegaţia FMI. „Nu am nevoie de mandat de la nimeni pentru a merge in SUA, sunt preşedintele Senatului, nu am nevoie de mandat de la partid, nici de la Traian Băsescu„, a declarat Geoană.

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat căPreşedintele Senatului, Mircea Geoană, a declarat că în PSD s-au încercat canale laterale pentru organizarea unei vizite a lui Victor Ponta şi Crin Antonescu în SUA, prin Viorel Hrebenciuc, care sa-l însoţească pe Sorin Oprescu.

El a precizat că a fost în SUA în calitate de preşedinte al Senatului, al doilea om în stat, şi reprezentant al opoziţiei. Geoană a spus că această vizită a fost folositoare României şi opoziţiei.

Geoană a mai spus că în acelaşi timp s-a încercat organizarea unei vizite Ponta-Antonescu în SUA, cei doi urmând să îl însoţească pe Sorin Oprescu, care participa la o conferinţă organizată de primarul oraşului New-York.

El a spus că nu a blocat vizita, menţionând că nu cunoştea această intenţie.

Potrivit lui Geoană, s-a ştiut de la început că procedura de „aşa-zisă rocadă” la şefia Senatului este imposibil de realizat.

Geoană a spus că reacţia sa a fost previzibilă: a refuzat să ofere pe tavă puterii şefia Senatului.

El a menţionat că acest refuz este un semn de loialitate faţă de interesele partidului, opoziţiei şi României, nu o dovadă de insubordonare faţă de decizii ale formaţiunii.

Preşedintele Senatului a mai declarat duminică, într-o conferinţă de presă organizată înainte şedinţei Comisiei de Integritate a PSD, că va participa la întâlnirea acestui for, deşi ceruse recuzarea lui Dan Şova.

El a precizat că va merge la Comisia de integritate, nu pentru dorinţa de a participa la discuţii fără finalitate, acest for având doar dreptul de a face recomandări, ci pentru a arăta că nu din partea sa vine dorinţa de a arunca partidul şi opoziţia în incertitudine.

Mircea Geoană a reamintit de solicitarea sa de revocare a preşedintelui comisiei, Dan Şova, pe care l-a acuzat că s-a antepronunţat în cazul său.

Geoană a spus că rămâne „un soldat fidel al partidului” şi că nu e „opţiunea” sa de a părăsi formaţiunea social-democrată.

Comisia de integritate a PSD se pronunţă, duminică, în legătură cu situaţia în partid a lui Mircea Geoană, acuzat de nerespectarea unor decizii ale conducerii, reuniunea de la ora 13.00 având loc în contextul în care o serie de lideri şi filiale s-au declarat împotriva preşedintelui Senatului.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...