George Soros se va căsători pentru a treia oară. La 82 de ani

Miliardarul american de origine maghiară George Soros a anunţat sâmbătă - ziua în care a împlinit vârsta de 82 de ani - că s-a logodit şi se va căsători cu iubita sa, Tamiko Bolton.
Economica.net - Dum, 12 aug. 2012, 10:26
George Soros se va căsători pentru a treia oară. La 82 de ani

George Soros şi Tamiko Bolton, care s-au cunoscut în primăvara anului 2008, şi-au anunţat logodna în mod oficial la o petrecere organizată la reşedinţa de vacanţă pe care celebrul om de afaceri o deţine în regiunea Southampton din statul New York, la care au participat câţiva prieteni apropiaţi şi membri ai celor două familii, informează Reuters.

Soros a cerut-o în căsătorie pe iubita sa, în vârstă de 40 de ani, cu câteva săptămâni în urmă, în timpul unei vacanţe petrecute în Hamptons, zonă frecventată de bogătaşii newyorkezi.

Tamiko Bolton, care a înfiinţat în trecut o companie online specializată în comerţul de suplimente alimentare, se ocupă în prezent de un centru de yoga ale cărui cursuri se ţin pe internet. Ea are un masterat în afaceri obţinut la Universitatea Miami.

Inelul de logodnă pe care miliardarul american l-a oferit iubitei sale este din aur roz şi are un diamant încastrat într-un cadru din platină.

Aceasta va fi cea de-a treia căsătorie pentru George Soros şi a doua pentru Bolton, care a fost căsătorită pentru o scurtă perioadă în anii 1990. George Soros are cinci copii din precedentele mariaje.

Anul trecut, Adriana Ferreyr, o fostă iubită a celebrului miliardar, a deschis un proces împotriva acestuia la un tribunal din Manhattan, în care l-a acuzat pe fostul ei partener de viaţă că nu şi-a respectat promisiunea de a-i cumpăra un apartament. George Soros a depus la rândul său o moţiune în justiţie prin care a solicitat suspendarea acestui proces iniţiat de fosta vedetă braziliană de telenovele.

Tot în 2011, George Soros, care contribuie în mod activ la diverse cauze politice liberale şi este invitat adeseori să se pronunţe asupra unor chestiuni economice de interes mondial, şi-a transformat fondul de investiţii pe care îl conducea într-o companie privată care se ocupă exclusiv de investiţiile familiei sale. Totodată, celebrul investitor american a încetat să se mai ocupe de administrarea banilor altor investitori.

George Soros a devenit bogat şi celebru în 1992, în urma unei tranzacţii istorice, prin care a făcut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizând la bursă pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autorităţile britanice au fost nevoite să scoată lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

În 1993, George Soros a înfiinţat Fundaţia pentru o Societate Deschisă, numită şi Fundaţia Soros.

Potrivit revistei Forbes, averea sa era estimată în martie 2012 la peste 20 de miliarde de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România, pe locul doi din UE la producția de floarea soarelui
România s-a clasat anul trecut pe locul doi în Uniunea Europeană la floarea soarelui din punct de vedere al producţiei obţinute, după Franţa, şi pe primul loc ca suprafaţă cultivată....
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
HORNBACH IT HUB în România: Inovație și echilibru global în dezvoltarea tehnologică
În era digitală în continuă evoluție, adaptarea rapidă și inovația sunt cheia pentru succesul oricărei companii. ...
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Vicepremierul rus spune că Moscova nu are de gând să interzică exporturile de motorină
Rusia nu are nevoie să interzică exporturile de motorină, pentru a răspunde la creşterea preţurilor şi posibilele ...
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale a României a crescut în 2023 cu peste 9%, la 20,57 milioane de tone
Producţia de cereale pentru boabe a României a crescut anul trecut cu 9,1% respectiv cu 1,71 milioane de tone, de la 18,861 ...