Gerea a discutat cu SOCAR despre „posibila” participare a azerilor la privatizarea Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat luni cu vicepreşedintele companiei petroliere azere SOCAR, David Memedov, şi cu ambasadorul Azerbaijanului în România, Farid Abdinbayov, "aspecte privind posibila" participare la privatizarea combinatului chimic Oltechim Râmnicu-Vâlcea (OLT).
Economica.net - lun, 16 dec. 2013, 16:59
Gerea a discutat cu SOCAR despre

„În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind posibila participare a companiei azere la privatizarea combinatului Oltchim”, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim.

Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013.

Statul a înfiinţat, în această lună, firma Oltchim SPV, care controlează activele Oltchim, şi care va fi scoasă la vânzare în 3 februari anul viitor. Activele Oltchim sunt evaluate la 305,24 milioane de euro.

După întâlnirea cu Gerea, delegaţia azeră a efectuat o vizită de lucru la Oltchim.

„Şeful delegaţiei azere a apreciat relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări, în cadrul cărora SOCAR ar putea să continue activitatea de investiţii în România”, se mai arată în comunicat.

Gerea afirma, la sfârşitul lunii octombrie, că există trei consorţii internaţionale care şi-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim. Statul a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza Oltchim.

Compania SOCAR este prezentă în România pe segmentul distribuţiei de carburanţi în benzinării, cu o reţea de 20 de unităţi. Planurile compaiei azere vizează crearea unei reţele de 300 de benzinării în decurs de câţiva ani.

Te-ar mai putea interesa și
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Congresul SUA a adoptat un ajutor mult aşteptat pentru Ucraina
Statele Unite au adoptat marţi un uriaş pachet de asistenţă militară şi economică pentru Ucraina, rezultatul lunilor de negocieri extrem de tensionate şi laborioase din Congres, scrie AFP....
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat de-a dreptul, 40% din blocurile Capitalei nu au apă caldă
Avarie majoră în rețeaua de termoficare din București. Două CET-uri din cele patru s-au oprit – unul este inundat ...
Electrocentrale București, producătorul de energie electrică și termică al Capitalei, a anunțat că două centrale ...
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou Alstom pentru M5 a ajuns la București. Încă nouă ar putea sosi anul acesta
Primul tren de metrou din cele 13 din comanda Alstom a sosit marți la București, a spus pentru ECONOMICA.NET Mihai Barbu, ...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au preluat integral firma proiectului logistic de lângă fabrica Ford din Craiova
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au devenit singurii acționari ai firmei prin care urma să fie construit un proiectul ...