Gerea a discutat cu SOCAR despre „posibila” participare a azerilor la privatizarea Oltchim

Ministrul Economiei, Andrei Dominic Gerea, a discutat luni cu vicepreşedintele companiei petroliere azere SOCAR, David Memedov, şi cu ambasadorul Azerbaijanului în România, Farid Abdinbayov, "aspecte privind posibila" participare la privatizarea combinatului chimic Oltechim Râmnicu-Vâlcea (OLT).
Economica.net - lun, 16 dec. 2013, 16:59
Gerea a discutat cu SOCAR despre

„În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte privind posibila participare a companiei azere la privatizarea combinatului Oltchim”, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim.

Oltchim este în insolvenţă din ianuarie 2013.

Statul a înfiinţat, în această lună, firma Oltchim SPV, care controlează activele Oltchim, şi care va fi scoasă la vânzare în 3 februari anul viitor. Activele Oltchim sunt evaluate la 305,24 milioane de euro.

După întâlnirea cu Gerea, delegaţia azeră a efectuat o vizită de lucru la Oltchim.

„Şeful delegaţiei azere a apreciat relaţiile tradiţionale dintre cele două ţări, în cadrul cărora SOCAR ar putea să continue activitatea de investiţii în România”, se mai arată în comunicat.

Gerea afirma, la sfârşitul lunii octombrie, că există trei consorţii internaţionale care şi-au manifestat interesul pentru preluarea Oltchim. Statul a eşuat anul trecut în încercarea de a privatiza Oltchim.

Compania SOCAR este prezentă în România pe segmentul distribuţiei de carburanţi în benzinării, cu o reţea de 20 de unităţi. Planurile compaiei azere vizează crearea unei reţele de 300 de benzinării în decurs de câţiva ani.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu de șase etaje lângă Parklake
După NEPI Rockcastle, și Sonae Sierra construiește apartamente lângă mall. Dezvoltatorul are PUD pentru un ansamblu ...
Dezvoltatorul Sonae Sierra se pregătește de construcția ansamblului rezidențial de lângă mallul Parklake din sectorul ...
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită va investi peste un miliard de dolari în iniţiative de mediu
Arabia Saudită, cel mai mare exportator mondial de ţiţei, a anunţat luni că doreşte să investească peste un miliard ...
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Profitul TeraPlast s-a majorat cu 41% față de primele 9 luni din 2020
Grupul TeraPlast a înregistrat un profit net de 43,3 milioane de lei în primele 9 luni ale anului, în creştere cu 41% ...