1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 25 º

Companii

Gerea: Complexul Energetic Oltenia se află într-o "mică restructurare". Listarea la Bursă întârzie

La Complexul Energetic Oltenia are loc "mică restructurare", potrivit ministrului Energiei, Andrei Gerea. Se aşteaptă ca evaluarea rezervelor de cărbune ale societăţii. În oferta publică pentru listarea companiei, "vrem să îi vedem mai valoroşi (cumpărători,, n.r.) pe piaţă. Adică, în momentul în care vinzi ceva, să simţi acolo că ai ce vinde', a explicat ministrul, citat de Agerpres.

21 ian, 2015 | Agerpres


'La SC Complexul Energetic Oltenia SA se aşteaptă ca evaluarea rezervelor de cărbune ale societăţii (necesară în vederea privatizării) să fie finalizată de consultant la data de 15.02.2015", a declarat, miercuri, Andrei Gerea, Ministrul Energiei şi IMM-urilor, citat de Agerpres.

Ministrul a mai spus că "au fost efectuate şi alte acţiuni în vederea pregătirii procesului, precum crearea cadrului legal necesar desprinderii din cadrul CE Oltenia a minei Berbeşti şi trecerea acesteia către un operator din proximitatea acesteia (prin OG nr. 14/2014)".

'La Oltenia lucrurile vor înainta în măsura în care şi Strategia Energetică va ieşi într-un timp relativ scurt şi vom reuşi iarăşi să mulăm această listare pe Strategia Energetică, deşi noi ne dorim să facem cât mai repede. Vom vedea!', a spus Andrei Gerea întrebat de jurnalişti despre listările companiilor Hidroelectrica şi CE Oltenia.

Conform proiectului Strategiei Energetice a României 2015-2035, termenul pentru lansarea ofertei publice iniţiale sunt trimestrul II/ 2015 pentru Complexul Energetic Oltenia.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO