1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Gerea: Ne interesează foarte mult să îmbunătăţim accesul IMM-urilor la finanţare

Sprijinirea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii reprezintă o prioritate pentru Guvern, care este foarte interesat să îmbunătăţească accesul firmelor la finanţare, a declarat, joi, în deschiderea ediţiei a III-a a IMM Forum, de la Romexpo, Andrei Gerea, ministrul Energiei.

12 mar, 2015 | Agerpres

'Sprijinirea sectorului IMM reprezintă pentru Guvernul României o adevărată prioritate, pentru că acestea sunt motorul oricărei economii europene. Priorităţile mele ca ministru sunt evident priorităţile Guvernului României, ale Programului de guvernare 2013-2016. Ne interesează foarte mult să îmbunătăţim accesul IMM-urilor la finanţare. Trebuie să consolidăm toate aceste proceduri, să diversificăm instrumentele financiare. Avem nevoie de îmbunătăţirea acestui cadru şi a accesului IMM-urilor la eco-finanţare. Ne dorim să sprijinim afacerile bazate pe creşterea calităţii producţiei şi acele afaceri eco-eficiente. De asemenea, ne preocupă reducerea birocraţiei şi vrem să simplificăm cadrul fiscal, iar cadrul legislativ să devină mai stabil, mai predictibil', a spus Gerea.

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri a menţionat, totodată, că înfiinţarea de start-up-uri este o idee ce trebuie susţinută în continuare în România.

'Sper că prin noul Cod Fiscal şi noul Cod de procedură fiscală să putem face un mare pas în această direcţie. Este foarte importantă susţinerea ideii de înfiinţare de start-up-uri. Lucrurile merg bine la nivelul de IMM-uri din cadrul Ministerului Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri. Vrem să asigurăm o anumită continuitate şi o predictibilitate şi, nu în ultimul rând, ne-am dori foarte mult să îmbunătăţim partea de comunicare. Avem programe interesante şi bune, dar nu ştiu câţi dintre dvs. le cunoaşteţi', a apreciat Andrei Gerea.

În perioada 12-14 martie 2015, Romexpo şi Camerele de Comerţ şi Industrie din România /CCIR/ organizează cea de-a treia ediţie a IMM Forum, cu tema 'Soluţii pentru IMM-uri'.

În cadrul evenimentului a fost parafat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri /MEIMMMA/ şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare /BERD/ privind Programul BERD Small Business Support, prin intermediul căruia un număr de 500 de firme din România vor beneficia de asistenţă şi finanţare de proiecte.

Anul trecut, la IMM Forum au expus 24 de companii expozante din două ţări, pe o suprafaţă de 850 de metri pătraţi şi au avut loc 35 de evenimente conexe: conferinţe, dezbateri, workshopuri interactive.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO