Gerea: O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

Deputatul PNL Andrei Gerea, propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei, a declarat, marţi, că o prioritate a sa, dacă va fi numit ministru, va fi privatizarea Oltchim, ţinând cont că vine din Argeş.
Economica.net - mar, 15 oct. 2013, 10:44
Gerea: O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

„Sunt un om de echipă şi, având în vedere că fac parte din echipa liberală, eu zic că aceasta ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru şi de gândire. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o în toate locurile unde am fost. Îmi doresc tare mult să am succes şi îmi doresc să pot rezolva câteva dintre problemele care sunt şi nu puţine, la nivelul ministerului”, a spus Gerea.

Întrebat care ar fi priorităţile sale, ca ministru, Gerea a spus: „Vă daţi seama, venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc la o prioritate în privatizarea Oltchim, cât mai repede”.

Despre semnarea decretului de numire a sa în fruntea ministerului de către preşedintele Traian Băsescu, Andrei Gerea a afirmat că nu este o emoţie personală, fiind convins că lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat că este o sarcină care îl onorează şi, având în vedere toate greutăţile, nu este de natură să îl „cocoşeze”, ci speră să facă faţă încrederii care i s-a acordat de către conducerea PNL.

El a mai spus că este un minister greu, deşi România s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul producţiei industriale aflându-se pe plus.

„Ştiu că sunt multe lucruri nerezolvate încă, deşi performanţa ministrului anterior a fost foarte bună”, a mai comentat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Biden îi promite lui Zelenski ajutor militar ”rapid”
Preşedintele SUA Joe Biden a promis luni, în cadrul unei convorbiri telefonice cu omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, că va trimite "rapid" ajutoare militare "importante" Ucrainei, odată......
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Carburanții s-au ieftinit din nou azi în România, mai ales motorina. Partea mai puțin bună a unei vești bune
Petrom, liderul pieței de distribuție a carburanților din România, a redus și azi prețul carburanților, mai mult pe ...
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja de la PNL (surse)
Alegeri Bucureşti – Coaliţia merge cu candidaturi separate pentru Primăria Capitalei. Firea din partea PSD şi Burduja ...
Coaliţia a decis luni seara să meargă cu candidaturi separate la Primăria Capitalei, respectiv Gabriela Firea - PSD şi ...
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în 2023. De ce trebuie să te ferești ca să nu autorizezi o fraudă
Valoarea medie a fraudelor autorizate de către posesorii de carduri Revolut a fost de 619 lire sterline (3.570,2 lei) în ...
În 2023, sistemele antifraudă ale băncii digitale Revolut au prevenit pierderi evaluate la 475 milioane de lire sterline, ...