Gerea: O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

Deputatul PNL Andrei Gerea, propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei, a declarat, marţi, că o prioritate a sa, dacă va fi numit ministru, va fi privatizarea Oltchim, ţinând cont că vine din Argeş.
Economica.net - mar, 15 oct. 2013, 10:44
Gerea: O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

„Sunt un om de echipă şi, având în vedere că fac parte din echipa liberală, eu zic că aceasta ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru şi de gândire. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o în toate locurile unde am fost. Îmi doresc tare mult să am succes şi îmi doresc să pot rezolva câteva dintre problemele care sunt şi nu puţine, la nivelul ministerului”, a spus Gerea.

Întrebat care ar fi priorităţile sale, ca ministru, Gerea a spus: „Vă daţi seama, venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc la o prioritate în privatizarea Oltchim, cât mai repede”.

Despre semnarea decretului de numire a sa în fruntea ministerului de către preşedintele Traian Băsescu, Andrei Gerea a afirmat că nu este o emoţie personală, fiind convins că lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat că este o sarcină care îl onorează şi, având în vedere toate greutăţile, nu este de natură să îl „cocoşeze”, ci speră să facă faţă încrederii care i s-a acordat de către conducerea PNL.

El a mai spus că este un minister greu, deşi România s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul producţiei industriale aflându-se pe plus.

„Ştiu că sunt multe lucruri nerezolvate încă, deşi performanţa ministrului anterior a fost foarte bună”, a mai comentat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

Te-ar mai putea interesa și
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat pentru a patra zi consecutiv peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19
Brazilia a înregistrat vineri 2.216 de decese de COVID-19, fiind a patra zi consecutiv când raportează peste 2.000 de decese zilnice asociate acestei maladii, potrivit unor surse guvernamentale......
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate ...
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...