1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Gerea: O prioritate la Ministerul Economiei este privatizarea Oltchim

Deputatul PNL Andrei Gerea, propunerea liberalilor pentru portofoliul Economiei, a declarat, marţi, că o prioritate a sa, dacă va fi numit ministru, va fi privatizarea Oltchim, ţinând cont că vine din Argeş.

15 oct, 2013 | Mediafax

"Sunt un om de echipă şi, având în vedere că fac parte din echipa liberală, eu zic că aceasta ar trebui să fie o garanţie pentru modul nostru de lucru şi de gândire. Sper să am aceeaşi performanţă pe care am avut-o în toate locurile unde am fost. Îmi doresc tare mult să am succes şi îmi doresc să pot rezolva câteva dintre problemele care sunt şi nu puţine, la nivelul ministerului", a spus Gerea.

Întrebat care ar fi priorităţile sale, ca ministru, Gerea a spus: "Vă daţi seama, venind din Argeş, nu am cum să nu mă gândesc la o prioritate în privatizarea Oltchim, cât mai repede".

Despre semnarea decretului de numire a sa în fruntea ministerului de către preşedintele Traian Băsescu, Andrei Gerea a afirmat că nu este o emoţie personală, fiind convins că lucrurile vor evolua conform legii.

Andrei Gerea a declarat că este o sarcină care îl onorează şi, având în vedere toate greutăţile, nu este de natură să îl "cocoşeze", ci speră să facă faţă încrederii care i s-a acordat de către conducerea PNL.

El a mai spus că este un minister greu, deşi România s-a situat pe un trend ascendent, din punct de vedere macroeconomic, indicatorul producţiei industriale aflându-se pe plus.

"Ştiu că sunt multe lucruri nerezolvate încă, deşi performanţa ministrului anterior a fost foarte bună", a mai comentat Andrei Gerea.

Andrei Gerea a fost propus de PNL pentru postul de ministru al Economiei, în urma demisiei lui Varujan Vosganian, în 7 octombrie. Interimatul funcţiei a fost asigurat de vicepremierul Daniel Chiţoiu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO