1EUR = 4.7791 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Germania alocă opt miliarde de euro pentru reconstrucţia zonelor afectate de inundaţii

Guvernul federal german şi landurile au căzut de acord să finanţeze cu opt miliarde de euro un fond destinat să ajute la repararea pagubelor provocate de inundaţiile de săptămâna trecută, a informat miercuri Ministerul german de Finanţe, transmite Reuters.

19 iun, 2013 | ECONOMICA.net

Potrivit Ministerului german de Finanţe, Guvernul federal va vinde obligaţiuni în valoare de până la opt miliarde de euro pentru a înfiinţa fondul de reconstrucţie, în timp ce landurile vor rambursa partea ce le revine, de aproximativ 3,25 miliarde de euro, pe o perioadă de 20 de ani.

"Incertitudinea publicului s-a terminat. Acum putem pune la dispoziţie fonduri pentru victimele inundaţiilor", a declarat ministrul de Finanţe, Wolfgang Schaeuble.

Din cele opt miliarde de euro, Guvernul federal va finanţa singur 1,5 miliarde de euro pentru repararea infrastructurilor federale, cum sunt autostrăzile, lăsând aproximativ 6,5 miliarde de euro ce vor fi împărţite în mod egal între guvernul federal şi cele 16 landuri.

Finanţarea acestui fond ar putea majora nevoile de împrumuturi ale Germaniei pentru acest an, care vor fi convenite într-un buget suplimentar. Acest buget este aşteptat să fie adoptat săptămâna viitoare de Camera inferioară a parlamentului (Bundestag). Anterior, Germania a calcula că nevoile nete de împrumuturi pentru acest an se vor ridica la 17,1 miliarde de euro.

Cele mai grave inundaţii din ultimul deceniu au afectat zeci de oraşe şi sate din sudul şi estul Germaniei la începutul acestei luni, sute de persoane fiind evacuate din casele lor iar producţia industrială a fost oprită.

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO