Germania analizează posibilitatea acordării de ajutor logistic sau medical Franţei, în Mali

Germania ia în calcul posibilitatea acordării unui ajutor "logistic", "medical" sau "umanitar" intervenţiei franceze în Mali, care este "justificată", a declarat luni un purtător de cuvânt al Ministerului german al Afacerilor Externe, relatează AFP.
Economica.net - mar, 15 ian. 2013, 09:58
Germania analizează posibilitatea acordării de ajutor logistic sau medical Franţei, în Mali

„Pentru Guvernul federal şi ministrul Afacerilor Externe, Guido Westerwelle, este clar că Germania nu va lăsa Franţa singură în această situaţie dificilă”, a declarat purtătorul de cuvânt, adăugând că această susţinere ar putea viza domeniul „logistic”, „medical” sau „umanitar”.

Astfel, se va putea observa exact cum Germania „poate susţine forţele armate franceze”, a precizat purtătorul de cuvânt, adăugând că aceasta nu este o „problemă „de angajament al trupelor”.

Ministrul german de Afaceri Externe a exclus deja, duminică, trimiterea trupelor militare în Mali pentru combaterea islamiştilor şi a cerut o soluţie politică pentru a pune capăt violenţelor, în timp ce francezii luptă contra rebelilor.

Purtătorul de cuvânt al lui Westerwelle a propus, luni, organizarea unui summit extraordinar al miniştrilor de Afaceri Externe ai Uniunii Europene.

În aprilie 2012, grupurile islamiste au luat sub control nordul statului Mali, generând temeri că întreaga ţară va deveni un sanctuar pentru extremiştii legaţi de Al-Qaida.

Consiliul de Securitate al ONU a autorizat, prin Rezoluţia 2.085 din 20 decembrie 2012, trimiterea în Mali a unor forţe armate, predominant africane, în număr aproximativ de 3.000 de persoane.

Rezoluţia obligă Guvernul din Mali să iniţieze, totodată, un proces de reconcilere politică şi de negocieri cu cele două grupări din nordul ţării care s-au separat de terorism.

Liderul statului Coasta de Fildeş, Alassane Ouattara, preşedinte al Comunităţii Economice a Statelor din Africa de Vest (ECOWAS), se va întâlni, miercuri, la Berlin, cu cancelarul german, Angela Merkel.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...