Germania ar putea ridica până pe 20 martie cea mai mare parte a restricţiilor

 Germania ar putea ridica până pe 20 martie cea mai mare parte a restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea noului coronavirus, în cadrul unui plan discutat în prezent de liderii federali şi de landuri, informează luni dpa.
AGERPRES - lun, 14 feb. 2022, 14:51
Germania ar putea ridica până pe 20 martie cea mai mare parte a restricţiilor

Conform unei propuneri convenite între biroul cancelarului Olaf Scholz şi reprezentanţii celor 16 landuri, restricţiile asupra vieţii sociale, culturale şi economice urmează să fie ridicate treptat, în trei etape.

După data-ţintă de 20 martie ar urma să se menţină unele măsuri de bază pentru încetinirea transmiterii virusului, cum sunt reglementările privind purtarea de măşti medicale, se arată într-un document la care a avut acces dpa.

În Germania, responsabilitatea finală privind implementarea ori relaxarea restricţiilor le revine landurilor.

Într-un prim pas, conform propunerii discutate, vor fi permise reuniunile private cu 20 de participanţi vaccinaţi şi recuperaţi după infectare, de la limita de 10 din prezent.

În cazul persoanelor nevaccinate, restricţiile de contact ar urma să fie menţinute până pe 19 martie, potrivit documentului.

De asemenea, comercianţilor li se va permite să ofere acces liber tuturor clienţilor, indiferent de statutul de vaccinare. În prezent, persoanele nevaccinate nu pot intra în mai multe magazine.

Într-o a doua etapă a planului, din 4 martie, persoanele care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19 vor putea merge din nou la restaurant, cu un test negativ recent. Cluburile de noapte se vor redeschide, în anumite condiţii, şi vor fi relaxate restricţiile privind limita de persoane prezente pe stadioane.

În cea de-a treia şi ultimă etapă, toate măsurile extinse de protecţie anticoronavirus vor fi anulate, din 20 martie, inclusiv obligativitatea de a lucra de acasă.

Unele landuri au început deja să relaxeze restricţiile, mai ales în comerţ, în condiţiile în care „al cincilea val” de coronavirus din Germania, generat de „varianta Omicron”, este de aşteptat să ajungă la vârf în săptămânile care vin, menţionează dpa.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...