Germania cere Volkswagen să acorde compensaţii egale clienţilor din SUA şi Europa

Ministrul german al Justiţiei, Heiko Maas, a criticat compensaţiile inegale anunţate pentru clienţii Volkswagen din SUA şi Europa, în urma scandalului emisiilor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.
Economica.net - mie, 20 ian. 2016, 15:07
Germania cere Volkswagen să acorde compensaţii egale clienţilor din SUA şi Europa

‘Ministrul Heiko Maas a declarat încă de acum câteva săptămâni că el consideră inacceptabil tratamentul inegal al clienţilor americani, germani şi europeni’, a afirmat miercuri un purtător de cuvânt al Ministerului Justiţiei.

Marţi, comisarul european pentru piaţa internă, industrie, antreprenoriat şi IMM-uri, Elzbieta Bienkowska, a cerut într-o scrisoare adresată şefului VW ca toţi clienţii din SUA şi Europa să fie compensaţi în acelaşi fel după scandalul emisiilor.

Volkswagen AG a adoptat în noiembrie noi măsuri pentru a-i calma pe clienţii din SUA, supăraţi pe reacţia companiei auto la scandalul emisiilor. Producătorul a anunţat că va oferi un voucher de 1.000 de dolari, din care jumătate va fi cheltuit la dealerii VW şi Audi, proprietarilor din SUA care deţin anumite modele diesel care nu îndeplinesc cerinţele guvernamentale privind emisiile, a anunţat subsidiara VW din SUA.

Cei aproximativ 500.000 de americani care deţin modele VW şi Audi echipate cu motoare diesel de doi litri pot aplica pentru a primi un card Visa preplătit de 500 de dolari şi un alt card de 500 de dolari care va fi folosit la dealeri şi care asigură asistenţa tehnică gratuită timp de trei ani.

Decizia a fost luată pentru a-i calma pe proprietarii de vehicule supăraţi pe modul în care VW a anunţat că va repara vehiculele echipate cu softul care falsifică rezultatele testelor de poluare.

Cel mai mare producător auto european face deja obiectul unor investigaţii în mai multe ţări după ce, în luna septembrie, a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Costurile totale cu care se confruntă VW din cauza scandalului emisiilor sunt estimate undeva între 30 şi 65 de miliarde de euro, iar analiştii avertizează că grupul ar putea fi nevoit să vândă unele operaţiuni.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat amenzile pentru e-Factura pâna la 1 iunie (Video)
Boloș: Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat, de 500 de milioane de euro, pentru industria prelucrătoare. Am amânat ...
Guvernul a aprobat o schemă de ajutor de stat pentru activităţi productive şi pentru industria prelucrătoare, o schemă mult aşteptată pentru mediul de afaceri, în valoare de 500 de milioane......
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
Anunț important pentru toți clienții ING Bank
ING Bank și-a reînnoit certificatele de securitate ale Home’Bank și a transmis un mesaj clienților.
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Compania aeriană a insulelor malteze își încetează operațiunile pe 30 martie. Locul ei e luat de KM Malta
Air Malta, compania națională a insulelor malteze, va efectua ultimul zbor pe 30 martie. Guvernul maltez a decis în toamna ...
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Alegeri Republica Moldova: Maia Sandu, favorită în cursa pentru un nou mandat prezidenţial – sondaj
Preşedinta în exerciţiu a Republicii Moldova, Maia Sandu, este favorită în perspectiva viitoarelor alegeri prezidenţiale ...