1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Germania: Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica Deutschland şi 1&1 Drillisch participă la licitaţia pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G

Germania a admis patru companii pentru a lua parte la licitaţia pentru frecvenţele destinate tehnologiei 5G, a anunţat luni Autoritatea Federală de Reglementare a Reţelelor (BNetzA), transmite Reuters.

25 feb, 2019 | Agerpres

Deutsche Telekom, Vodafone, Telefonica Deutschland şi 1&1 Drillisch, o subsidiară a United Internet, pot participa la licitaţia care va începe în 19 martie. Data ar putea fi modificată dacă o firmă contestă decizia de luni în instanţă, a precizat BNetzA.

Principalii trei operatori din Germania - Deutsche Telekom, Vodafone şi Telefonica Deutschland - au dat în judecată Autoritatea Federală de Reglementare a Reţelelor pentru a determina legalitatea noilor condiţii prealabile pentru participarea la licitaţie.

Germania a stipulat că firmele care licitează trebuie să investească în extinderea reţelei de telefonie mobilă a ţării şi să permită operatorilor noi care intră pe piaţă, cum ar fi United Internet, să utilizeze infrastructura lor.

Şi Huawei Technologies este interesată de tehnologia 5G din Germania, în pofida presiunilor SUA de a exclude compania chineză de pe pieţele de telecomunicaţii.

Cu o cifră de afaceri de 93 de miliarde de dolari în 2017, Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii, dar guvernele din mai multe ţări sunt îngrijorate că autorităţile de la Beijing ar putea utiliza infrastructurile produse de această companie pentru spionaj.

Săptămâna trecută, ministrul german de Interne, Horst Seehofer, şi-a exprimat sprijinul faţă de propunerea de reformare a legislaţiei privind telecomunicaţiile în Germania, pentru a întări cerinţele de securitate pentru furnizorii străini de echipamente.

Cel mai bun mod în vederea realizării acestui obiectiv ar fi amendarea articolului referitor la securitatea reţelelor din legislaţia privind telecomunicaţiile în Germania. Acest articol se va aplica tuturor furnizorilor de echipamente şi nu va fi văzut ca un răspuns direct către Huawei, au declarat surse din coaliţia aflată la guvernare.

Poziţia lui Seehofer este extrem de importantă deoarece ministerul pe care îl conduce supervizează Biroul Federal pentru Securitatea Informaţiilor (BSI), care, împreună cu Autoritatea Federală de Reglementare a Reţelelor vor supraveghea licitaţia pentru reţelele 5G, unde intenţionează să participe şi compania chineză.

Luna trecută, Deutsche Telekom avertiza că interzicerea echipamentelor Huawei ar întârzia cu doi ani dezvoltarea în Europa a reţelelor 5G.

În analiza sa internă, Deutsche Telekom susţine că reţelele 5G trebuie construite pe baza actualei infrastructuri 4G, care se bazează deja în mare parte pe echipamente Huawei. În aceste condiţii, dacă echipamentele Huawei vor fi interzise în totalitate, companiile de telefonie vor fi forţate să elimine toate echipamentele furnizate anterior de firma chineză, ceea ce ar putea costa industria de telefonie multe miliarde de euro, susţin sursele.

Guvernele din Germania şi alte state europene analizează dacă să introducă sau nu restricţii împotriva echipamentelor Huawei. Aceasta, în condiţiile în care Statele Unite au anunţat o lungă listă de capete de acuzare împotriva responsabilei grupului Huawei, aflată în centrul unei dispute diplomatico-judiciare, dar şi a gigantului chinez din domeniul telecomunicaţiilor, în două dosare care riscă să crească tensiunile dintre Washington şi Beijing.

Analiza internă realizată de Deutsche Telekom arată starea de nervozitate care există în industria de telecomunicaţii cu privire la măsurile guvernelor care ar putea perturba planurile operatorilor privind introducerea noilor reţele 5G. Huawei a devenit un furnizor important pentru operatorii europeni de telefonie, pe măsură ce aceştia se pregătesc să cheltuiască miliarde de euro pentru lansarea de reţele 5G.

Eliminarea echipamentelor Huawei din Europa nu va fi uşor de făcut, întrucât majoritatea operatorilor de telefonie a comandat echipamente de la firma chineză. Deutsche Telekom a instalat sisteme Huawei în câteva dintre miile sale de turnuri de telefonie mobilă. În plus, tehnologia firmei chineze formează coloana vertebrală pentru unele din produsele cloud ale grupului german.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO