1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

Companii

Germania: După grevă, sindicatul muncitorilor feroviari doreşte negocieri cu Deutsche Bahn

Muncitorii feroviari din Germania au organizat o grevă de patru ore luni, însă sindicatul lor a informat că doreşte negocieri cu operatorul Deutsche Bahn pentru a rezolva disputa privind salariile, scrie Reuters citat de News.ro.

10 dec, 2018 | News.ro

Traficul feroviar pe distanţe lungi a fost suspendat iar programul trenurilor de marfă şi pasageri a fost perturbat în timpul grevei muncitorilor de la sindicatul EVG. Deutsche Bahn a informat că programul trenurilor a revenit treptat la normal după ce greva s-a încheiat la ora locală 09:00, scrie News.ro.

EVG, care reprezintă majoritatea muncitorilor feroviari, a organizat greva după ce discuţiile cu operatorul de stat Deutsche Bahn nu au avut un deznodământ pozitiv.

Sindicatul a respins oferta Deutsche Bahn de creştere cu 7% a salariilor pe parcursul a 29 de luni. EVG doreşte ca majorarea să aibă loc pe parcursul a doi ani.

Greva vine într-un moment nepotrivit pentru Deutsche Bahn care se află sub presiune pentru a mări personalul angajat, să investească în trenuri moderne şi să remedieze întârzierile.

EVG a cerut iniţial o creştere de 7,5% a salariilor pentru aproximativ 160.000 de angajaţi Deutsche Bahn. Sindicatul a informat că negocierile ar putea începe marţi.

Greva reflectă încrederea crescută a muncitorilor din Germania, ei dorind să beneficieze de succesul economic al ţării din ultimii nouă ani.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO