1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 13 º

News

Germania este mulţumită de angajamentele PSA faţă de Opel

Cancelarul german Angela Merkel a primit cu satisfacţie voinţa grupului francez PSA Group de a răspunde la solicitările Berlinului privind locurile de muncă, investiţiile şi uzinele Opel, în cadrul planurilor vizând preluarea constructorului german, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, informează Reuters.

22 feb, 2017 | Agerpres

Steffen Seibert a spus că Angela Merkel a avut marţi o convorbire telefonică 'încurajatoare' cu directorul general de la PSA, Carlos Tavares. 'Vom urmări în mod pozitiv discuţiile dintre cele două companii', a mai spus Steffen Seibert, subliniind că Opel este o marcă puternică şi ar trebui păstrată.

PSA (proprietarul mărcilor Peugeot, Citroen şi DS) a anunţat recent că poartă discuţii privind preluarea Opel, divizia europeană a General Motors. Şeful PSA, Carlos Tavares, s-a întâlnit cu Consiliul angajaţilor Opel din Europa şi s-a angajat să respecte acordurile actuale din toate statele europene.

În Germania lucrează aproximativ jumătate dintre cei 38.000 de angajaţi ai Opel, în timp ce 4.500 sunt în Marea Britanie, unde Opel operează sub brandul Vauxhall.

Potrivit analiştilor, divizia europeană a GM se confruntă cu supracapacităţi de producţie şi cu un portofoliu redus de modele comparativ cu ceilalţi constructori generalişti din Europa. Opel are 10 uzine, repartizate în şase ţări din Europa, iar la finele lui 2015 compania avea 35.600 de angajaţi, dintre care 18.250 în Germania.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO