Germania intenţionează să ajute sectorul auto care se confruntă cu probleme (ministrul Muncii)

Guvernul cancelarului Angela Merkel pregăteşte măsuri pentru a ajuta angajaţii din industria auto germană, a declarat ministrul Muncii, Hubertus Heil, pentru Bloomberg.
Economica.net - mie, 15 ian. 2020, 17:01
Germania intenţionează să ajute sectorul auto care se confruntă cu probleme (ministrul Muncii)

Hubertus Heil intenţionează să introducă subvenţii salariale de care vor beneficia producătorii auto şi furnizorii lor, pentru a preveni posibilele pierderi de locuri de muncă, dacă scăderea activităţii în sectorul auto continuă. Un mecanism similar a fost activat cu succes în timpul crizei financiare din 2008-2009 pentru a preveni concedieri masive în Germania.

Guvernul discută miercuri cu sindicatele şi cu şefii industriei auto planurile privind sprijinirea industriei auto, care trebuie aprobate şi de Parlament.

Producătorii auto din cea mai mare economie europeană s-au confruntat în 2019 cu un an dificil, deoarece încetinirea PIB-ului a coincis cu tranziţia dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie internă spre autovehiculele electrice. În plus, temerile privind escaladarea tensiunilor comerciale globale au afectat încrederea în industrie.

„Sectorul auto trece printr-o fază dificilă de tranziţie şi are nevoie de mai multă flexibilitate pentru a răspunde încetinirii”, le-a declarat miercuri reporterilor Carsten Schneider, adjunctul liderului social-democraţilor în Bundestag.

Conform estimărilor Ministerului Muncii, în ianuarie 113.500 de angajaţi vor lucra cu program redus. În timpul crizei financiare numărul acestora ajunsese la 1,4 milioane.

Guvernul condus de cancelarul Angela Merkel şi producătorii auto germani au convenit în noiembrie să majoreze prima pentru achiziţionarea de automobile electrice, în încercarea de a accelera tranziţia dinspre autovehiculele echipate cu motoare cu combustie internă spre autovehiculele electrice şi a reduce emisiile poluante.

Aşa-numitul „Bonus de mediu” va fi majorat până la 6.000 de euro pentru fiecare autovehicul electric, iar industria auto va continua să suporte jumătate din costuri, a declarat purtătorul de cuvânt al cancelarului Merkel, Steffen Seibert. Aceste modificări au intrat în vigoare în noiembrie şi vor fi valabile până în 2025, a precizat Bernhard Mattes, preşedintele Asociaţiei Germane a Industriei Auto (VDA).

Te-ar mai putea interesa și
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Restricţii de circulaţie în timpul nopţii pe un sector al DN1, până duminică dimineaţa
Traficul rutier va fi restricţionat pe timpul nopţii, în perioada 29 - 31 martie, pe un sector al DN 1, pentru executarea lucrărilor de montare a reperelor topografice pe pereţii pasajului......
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Noul terminal al aeroportului din Iași, care a costat peste 65 de milioane de euro, se inaugurează azi FOTO
Constructorul STRABAG anunță finalizarea terminalului T4 al Aeroportului Internațional Iași. Proiectul, evaluat la aproximativ ...
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
MApN: Elemente ale unei posibile drone au fost identificate în Insula Mare a Brăilei
 Ministerul Apărării Naţionale (MApN) informează că în seara zilei de joi au fost identificate fragmente care par ...
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său aerian
„Atac masiv” împotriva unor centrale electrice din Ucraina. Polonia întăreşte supravegherea spaţiului său ...
 Drone şi rachete ruse au vizat în noaptea de joi spre vineri centrale electrice în centrul şi estul Ucrainei, a anunţat ...