Germania: Metro ar putea obţine circa 900 de milioane de euro în urma vânzării lanţului de hypermarketuri Real

Retailerul german Metro AG a anunţat că încă negociază cu câţiva investitori interesaţi de achiziţionarea lanţului de hypermarketuri Real, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 03 apr. 2019, 06:05
Germania: Metro ar putea obţine circa 900 de milioane de euro în urma vânzării lanţului de hypermarketuri Real

Un purtător de cuvânt al companiei germane a explicat marţi că Metro discută cu mai mult de doi investitori care au intenţii serioase. Anterior, publicaţia germană Handelsblatt anunţase, citând surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, că în cursa pentru Real au rămas doar doi investitori: Redos Gruppe şi X+Bricks, ambii făcând oferte de aproximativ 900 de milioane de euro.

Publicaţia a apreciat că este mai probabilă divizarea lanţului de hypermarketuri, ambii investitori fiind mai degrabă interesaţi de activele imobiliare ale Real decât de preluarea magazinelor, deşi şeful Metro, Olaf Koch, a declarat recent: „Discutăm numai cu potenţiali cumpărători care vor să preia întreaga afacere”.

Real realizează vânzări anuale de peste şapte miliarde de euro graţie celor 279 de magazine.

La începutul acestui an, Olaf Koch afirma că se aşteaptă să primească un preţ bun pentru lanţul de hypermarketuri Real, având în vedere portofoliul său imobiliar şi afacerile sale în domeniul e-commerce. Cu toate acestea, o serie de bancheri sunt de părere că Metro ar putea fi nevoit să plătească un cumpărător pentru a scăpa de hypermarketurile Real, care înregistrează pierderi.

O serie de rivali germani, precum Kaufland, ar putea fi interesaţi de anumite magazine, în timp ce o serie de fonduri de private equity, precum Cerberus sau Lone Star, se află printre posibilii cumpărători ai unor proprietăţi imobiliare aflate în portofoliul Real, au apreciat surse din mediul bancar.

Autoritatea de reglementare în domeniul concurenţei din Germania ar privi cu îngrijorare o eventuală preluare a lanţului de hypermarketuri Real de către un alt mare grup de hypermarketuri, deoarece o astfel de tranzacţie ar afecta competiţia.

Metro a confirmat recent perspectiva pentru anul său fiscal 2018/2019, care prevede o creştere a vânzărilor de 1% – 3%, dar câştigurile operaţionale ar urma să scadă cu aproximativ 2% – 6%.

Vânzările la reţeaua de hipermarketuri Real au scăzut cu 1,5% în primul trimestru al anului fiscal 2018/2019, după închiderea temporară a două unităţi.

Retailerii europeni sunt în proces de consolidare pe fondul concurenţei agresive din partea Amazon, care pune presiune pe preţuri.

Anul trecut, Metro AG a finalizat procesul său de divizare în două societăţi, în condiţiile în care activităţile sale din domeniul hipermarketurilor au început să fie cotate independent pe bursele de la Frankfurt şi Luxemburg.

Acţionarii Metro au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, care vor păstra denumirea Metro, în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca Metro-Saturn, vor fi rebotezate Ceconomy.

Metro, un conglomerat cu 2.000 de magazine în 29 de ţări, a demarat de mai mulţi ani un vast proces de restructurare, care a inclus printre altele vânzarea magazinelor Kaufhof, pentru a se concentra pe activităţile cash-and-carry, şi distribuţia de produse electronice de larg consum.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
APIA a făcut plăți către fermieri de aproape 124 de milioane de lei, în intervalul 24 – 26 aprilie
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a efectuat plăţi pentru anul de cerere 2023 în suma totală de 123,99 de milioane de lei lei (24,93 de milioane de euro), în......
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
AMOFM: 240 de locuri de muncă în străinătate sunt disponibile prin rețeaua EURES
Angajatorii europeni oferă, prin intermediul EURES România, 240 de locuri de muncă, cu contract pe perioadă determinată ...
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală
Marcel Boloș: Sistemul naţional e-Transport este creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune ...
Sistemul naţional e-Transport este special creat pentru lupta împotriva diverselor forme de fraudă şi evaziune fiscală ...
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi ...