1EUR = 4.8387 RON | Bucureşti 31 º

Extern

Germania oferă parcare gratuită automobilelor electrice pentru a stimula vânzările

Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege destinat stimulării vânzărilor de automobile electrice pe piaţa locală, cea mai mare piaţă auto din Uniunea Europeană, transmite AFP.

24 sep, 2014 | Agerpres

În condiţiile în care cancelarul Angela Merkel şi-a propus drept obiectiv ca până în 2020 un milion de automobile electrice să ruleze pe străzile din Germania, faţă de doar 21.000 la începutul acestui an, Guvernul de la Berlin a adoptat miercuri un proiect de lege care va permite municipalităţilor să le ofere posesorilor de automobile electrice parcare gratuită precum şi acces pe benzile de circulaţie rezervate autobuzelor. Potrivit unui comunicat de presă, vor putea beneficia de aceste facilităţi doar automobilele hibride cu emisii de CO2 de până la 50 de grame pe kilometru sau o autonomie electrică de peste 30 de kilometri. Modificările ar urma să intre în vigoare în primăvara anului următor.

Asociaţia industriei auto din Germania (VDA) a salutat proiectul de lege, dar a avertizat că acesta nu merge suficient de departe. 'Măsurile decise pot da un elan automobilelor electrice', a apreciat preşedintele VDA, Matthias Wissmann. Acesta a reluat una din revendicările mai vechi ale industriei auto germane, o reducere de impozit pentru companiile care adaugă automobile electrice la flota lor auto, în condiţiile în care în Germania 60% din noile automobile sunt achiziţionate de către firme.

Constructorii auto germani, Bayerische Motoren Werke, Daimler, Audi şi Porsche domină piaţa automobilelor de lux. Potrivit VDA producătorii germani vor oferi 17 modele de automobile electrice până la finele acestui an iar alte 12 modele vor începe să fie comercializate anul viitor.

Cu toate acestea consumatorii sunt în continuare descurajaţi de preţurile mari ale automobilelor electrice, precum şi de durata mare de încărcare a bateriilor şi de autonomia redusă a acestora.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO