Porsche a demarat producţia primului său model exclusiv electric, TaycanS FXT

Producătorul de maşini de lux Porsche a lansat oficial luni producţia primului său model exclusiv electric - Porsche Taycan - o mişcare lăudată de ministrul german al Transporturilor, Andreas Scheuer, la ceremonia inaugurală, transmite DPA.
Economica.net - lun, 09 sept. 2019, 13:56
Porsche a demarat producţia primului său model exclusiv electric, TaycanS FXT

„Este important să vorbim mai mult despre produsele care sunt fabricate în Germania”, a declarat Scheuer, adăugând că producătorul auto german a avut dreptate să se concentreze pe oportunitatea creării de locuri de muncă în sud-vestul ţării.

La noua sa unitate de producţie din Zuffenhausen (Stuttgart), Porsche a investit 700 de milioane de euro (772 milioane de dolari) pentru fabricarea vehiculelor electrice. Pentru ca Porsche să garanteze păstrarea producţiei modelului Taycan la Stuttgart, angajaţii au acceptat să nu beneficieze până în 2025 de planificatele majorări salariale. De asemenea, Porsche a majorat cu 1.500 numărul angajaţilor de la această unitate.

Şeful Board-ului Porsche, Oliver Blume, a anunţat că au fost înregistrate 30.000 de precomenzi pentru noul Taycan, care ar urma să concureze cu Model T de la producătorul auto american Tesla.

Numele, anunţat de Oliver Blume la cea de-a 70-a aniversare a Porsche, în iunie 2008, înseamnă „mânz plin de viaţă” şi reflectă celebrul logo al Porsche, cu un cal negru care se cabrează.

Alături de Scheuer, a fost prezent şi premierul landului Baden-Wuerttenberg, Winifried Kretschmann. Politicianul a afirmat că landul Baden-Wuerttemberg este sediul uneia dintre cele mai profitabile companii din lume.

„Folosim tehnologiile verzi pentru a face profit şi nu pentru a înregistra pierderi „, a declarat Winifried Kretschmann, făcând aluzie la Tesla, compania condusă de Elon Musk, care a raportat pierderi în trimestrul doi din 2019.

Modelul Taycan va fi comercializat la un interval de preţ cuprins între 74.800 de euro pentru modelul SUV Cayenne şi 97.800 euro pentru coupe-ul Panamera. Taycan va concura cu Model S al celor de la Tesla şi face parte dintr-un val de noi modele prin care Jaguar, Mercedes-Benz şi Audi vor să conteste poziţia de lider pe care o deţine Tesla pe segmentul automobilelor electrice.

Porsche este cea mai profitabilă marcă din portofoliul grupului german Volkswagen AG, iar succesul său este vital pentru tranziţia grupului la vehiculele electrice. Volkswagen AG a alocat aproximativ 40 de miliarde de euro pentru automobile electrice şi conectate şi intenţionează să ofere 50 de modele electrice în anul 2025.

Anul trecut, directorul de producţie de la Porsche, Albrecht Reimold, declara jurnaliştilor că ţinta de producţie pentru Taycan, de 20.000 de vehicule pe an, este bazată pe un regim de două schimburi la principala uzină Porsche de la Stuttgart, Germania, însă dacă va fi nevoie ritmul de producţie poate fi extins.

Producătorul auto susţine că va instala o serie de staţii de încărcare rapidă la reprezentanţele sale din SUA şi Europa, care în doar patru minute vor putea încărca bateriile modelului Taycan, suficient pentru o călătorie de 100 de kilometri. Distanţa maximă pe care o va putea parcurge Taycan la o singură încărcare este de 500 de kilometri.

Te-ar mai putea interesa și
Grevă la uzinele Airbus şi Premium Aerotec din Germania din cauza restructurărilor
Grevă la uzinele Airbus şi Premium Aerotec din Germania din cauza restructurărilor
Angajaţii companiilor germane Airbus Operations şi Premium Aerotec au intrat vineri în grevă, pe fondul unei dispute cu privire la viitoarele restructurări ale acestor două companii din......
Adina Vălean: Sper ca lucrările la calea ferată Brașov – Sighișoara să fie finalizate până la sfârșitul lui 2023
Adina Vălean: Sper ca lucrările la calea ferată Brașov – Sighișoara să fie finalizate până la sfârșitul lui 2023
Lucrările de modernizare a căii ferate Brașov - Sighișoara ar trebui finalizate până la sfârșitul anului 2023, astfel ...
Guvernul urmează să aprobe obligativitatea certificatului verde pentru acces la evenimente în localităţile cu incidenţă de peste 3 la mie
Guvernul urmează să aprobe obligativitatea certificatului verde pentru acces la evenimente în localităţile cu incidenţă ...
Guvernul urmează să aprobe, în şedinţa de vineri, printr-o hotărâre, obligativitatea certificatului verde COVID pentru ...
Totuși, unde ajungem? CE Oltenia sparge orice record de preț și vinde energie “bandă” cu 821 de lei/MWh. Cumpărător a fost Enel
Totuși, unde ajungem? CE Oltenia sparge orice record de preț și vinde energie “bandă” cu 821 de lei/MWh. Cumpărător ...
Complexul Energetic Oltenia a reușit să vândă energie cu livrare la termen la prețuri de piață spot: 821 de lei/MWh ...