Germania: Producătorii auto se aşteaptă la vânzări solide şi în semestrul doi din 2016

Producătorii auto se aşteaptă ca avansul solid al vânzărilor să continue în semestrul doi din 2016, după ce livrările pe cea mai mare piaţă europeană au urcat în iunie cu 8%, a anunţat luni Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA), transmite Reuters.
Economica.net - lun, 04 iul. 2016, 12:10
Germania: Producătorii auto se aşteaptă la vânzări solide şi în semestrul doi din 2016

Luna trecută, vânzările de autoturisme noi în Germania au urcat la 339.600 de unităţi, în timp ce în primele şase luni din acest an avansul a fost de 7%, la 1,73 milioane de vehicule.

‘Piaţa auto internă arată o vigoare la care unii nu se aşteptau. Este un bun start pentru un semestru doi plin de succes’, a afirmat preşedintele VDA, Matthias Wissmann.

Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile se aşteaptă la creşterea cu 3% a livrărilor în acest an, la 3,3 milioane de vehicule, după ce vânzările de autoturisme noi au înregistrat anul trecut cel mai semnificativ avans din 2009, la 3,206 milioane de unităţi, datorită ratelor scăzute ale dobânzilor şi ieftinirii combustibilului.

VDA reprezintă aproximativ 600 de producători şi furnizori auto din Germania, inclusiv companii gigant cum ar fi Volkswagen, Daimler, BMW şi Continental.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea de miercurea viitoare, a declarat ministrul Economiei, Marton Nagy, într-o......
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar
CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la înființare. 160 de ani în care i-a reconfirmat constant poziția ...