Germania se confruntă cu începutul unui nou val de COVID-19 – ministrul Sănătăţii

Ministrul german al sănătăţii, Karl Lauterbach, a declarat vineri că Germania se confruntă deja cu începutul unui nou val de COVID-19 de toamnă şi a cerut aplicarea de măsuri pentru evitarea ''unei situaţii suplimentare de stres'', relatează agenţia EFE.
AGERPRES - vin, 30 sept. 2022, 15:10
Germania se confruntă cu începutul unui nou val de COVID-19 - ministrul Sănătăţii

”Ne aflăm în mod clar la începutul unui val de toamnă şi iarnă, nu doar în Germania, ci şi la nivel internaţional”, a spus ministrul german la o conferinţă de presă dedicată analizei evoluţiei pandemiei COVID-19, scrie Agerpres.

El a precizat că practic în lumea întreagă varianta problematică a coronavirusului SARS-CoV-2 în prezent este Omicron BA.5.

Ministrul german a deplâns faptul că în aceste momente pandemia de COVID-19 ”nu prea mai este în prim-plan”, existând alte crize percepute ca fiind mai importante. Dar el a subliniat că este important ca efectele războiului din Ucraina, ”deja destul de dure”, să nu fie agravate de înmulţirea cazurilor de COVID-19 care să implice o povară suplimentară pe infrastructurile critice şi să provoace numeroase decese.

Ministrul german al sănătăţii a mai avertizat că factorul de reproducere al coronavirusului a ajuns în Germania la 1,4 şi acest parametru – care înseamnă că 100 de persoane infectate la rândul lor infectează, în medie, 140 de persoane – este foarte ridicat, chiar şi în comparaţie cu precedentele valuri ale pandemiei.

Autorităţile germane au confirmat în ultimele 24 de ore 96.367 de noi cazuri de COVID-19, dar ministrul german al sănătăţii estimează că numărul lor real este de circa trei ori mai mare.

El a cerut începerea în două săptămâni a unei noi campanii de vaccinare, extinderea distribuirii medicamentului Paxlovid care previne formele grave de boală şi aplicarea planului de măsuri elaborat luna trecută de guvernul de la Berlin pentru situaţia unui nou val de infectări, plan în care purtarea măştii este principalul instrument preventiv şi care permite landurilor germane să instituie măsuri antiepidemice.

Te-ar mai putea interesa și
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
Penurie de carburanți în Ungaria. Cozi la benzinării
O penurie de carburanți a creat cozi la benzinăriile din Ungaria, a transmis marţi gigantul ungar de energie MOL, în opinia căruia această situaţie este consecinţa plafonării preţurilor la......
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale va avea în 2023 venituri de peste 111,6 miliarde de lei
Bugetul asigurărilor sociale de stat a fost construit pe venituri totale estimate la 111,701 miliarde de lei pentru anul ...
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană promite să accelereze procesul de integrare a țărilor din Balcanii de Vest
Uniunea Europeană şi-a luat angajamentul marţi să accelereze procesul de extindere a Balcanilor de Vest, la finalul unui ...
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Samsung și LG își vor crește cu mai multe miliarde de dolari investițiile în Vietnam
Giganţii sud-coreeni Samsung şi LG intenţionează să-şi majoreze cu miliarde de dolari investiţiile în Vietnam, au ...