Germania sprijină acordarea unei noi tranşe din programul destinat Greciei

Guvernul german este în favoarea eliberarea unei noi tranşe din programul internaţional de sprijin destinat Greciei, după ce autorităţile de la Atena au încheiat cu succes un program de răscumpărare de obligaţiuni, relevă o scrisoare trimisă Bundestagului de către Ministerul german de Finanţe, transmite Reuters.
Economica.net - mie, 12 dec. 2012, 16:39
Germania sprijină acordarea unei noi tranşe din programul destinat Greciei

În această scrisoare, Ministerul german de Finanţe precizează că amendamentele aduse la programul de sprijinire a Greciei precum şi încheierea cu succes un program de răscumpărare de obligaţiuni au făcut ca gradul de îndatorare a Greciei să revină la un nivel de sustenabilitate pentru care Germania poate sprijini eliberarea unei noi tranşe.

Adresată preşedintelui comisiei pentru buget din Bundestag, scrisoarea semnată de adjunctul ministrului german de finanţe, Steffen Kampeter, susţine că răscumpărarea va conduce la o reducere a nivelului de îndatorare a Greciei până la aproximativ 9,5% din Produsul Intern Brut (PIB) în 2020. ‘Acest lucru înseamnă că programul de răscumpărare de obligaţiuni poate fi apreciat ca fiind un succes’ arată scrisoarea, adăugând că ‘şi celelalte condiţii pentru plata unor noi tranşe din programul de sprijin financiar destinat Greciei au fost îndeplinite’.

Miniştrii de finanţe din zona euro se reunesc joi dimineaţa la Bruxelles pentru a examina rezultatele operaţiunii de răscumpărare a obligaţiunilor guvernamentale greceşti, o condiţie prealabilă, în special pentru Fondul Monetar Internaţional, pentru deblocarea unei noi tranşe de 34,4 miliarde de euro din programul de sprijin destinat Greciei.

Creditorii privaţi au oferit titluri în valoare de 31,9 miliarde de euro, pe care autorităţile de la Atena le pot răscumpăra în totalitate cu condiţia ca fondurile de sprijin acordate de zona euro să fie suplimentate cu 1,29 miliarde de euro. Obiectivul acestei operaţiuni este ca Atena să răscumpere la un preţ redus obligaţiunile în circulaţie pentru a-şi reduce astfel povara datoriei.

Te-ar mai putea interesa și
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă „provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale – Liderii NATO
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă „provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale – Liderii ...
Ambiţiile şi comportamentul Chinei reprezintă "provocări sistemice la adresa ordinii internaţionale bazate pe reguli", au afirmat liderii NATO într-o declaraţie comună semnată înainte de......
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere
Ghid de amenajare eficientă pentru un apartament cu două camere
Atunci când ne cumpărăm un apartament cu siguranță visăm fiecare dintre noi ca acesta să arate ca din reviste. Deși ...
Dan Barna estimează că PNRR ar putea fi aprobat în septembrie
Dan Barna estimează că PNRR ar putea fi aprobat în septembrie
 Vicepremierul Dan Barna estimează că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă propus de România ar putea fi aprobat ...
Drulă: Peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptămână
Drulă: Peste 1000 pasageri pe zi, în medie, la trenul Gara de Nord-Otopeni, în ultima săptămână
Peste 1.000 de pasageri pe zi au circulat, în ultima săptămână, cu trenul între Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional ...