Germania: Vânzările Dacia au crescut cu aproape 30% în februarie

Vânzările de autoturisme noi în Germania au scăzut cu 2,6% în februarie, la 243.602 de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 29,6%, la 3.804 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor Germania (KBA) publicate joi, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 02 mart. 2017, 14:15
Germania: Vânzările Dacia au crescut cu aproape 30% în februarie

Brandurile Volkswagen şi BMW au raportat scăderi ale vânzărilor de 18,6% şi, respectiv, 8,9% luna trecută, în timp ce livrările Renault şi Ford au urcat cu 15,7% şi, respectiv, 0,5%.

Procentul de vehicule cu motoare diesel din totalul autoturismelor noi înmatriculate pe cea mai mare piaţă auto din Europa a scăzut în februarie cu 10,5%, la 43,4%, a anunţat KBA.

În primele două luni din acest an, vânzările de autoturisme noi în Germania au crescut cu 3,5%, la 485.001 de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 26,2%, la 8.289 vehicule.

Brandurile Renault şi BMW au raportat creşteri ale vânzărilor de 20,5% şi, respectiv, 4%, în perioada ianuarie-februarie 2017, în timp ce livrările Ford au urcat cu 3% iar Volkswagen a raportat un declin de 7,4%.

Vânzările de autoturisme noi în Germania au înregistrat în 2016 cel mai semnificativ avans din ultimii şapte ani, datorită ratelor scăzute ale dobânzilor şi ieftinirii combustibilului, arată datele publicate recent de Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA).

Înmatriculările de vehicule pe cea mai mare piaţă europeană au urcat anul trecut cu 5%, la 3,35 milioane de unităţi, cel mai ridicat nivel din 2009.

‘Anul acesta, ritmul de creştere al pieţei auto germane va încetini considerabil. O creştere suplimentară va fi dificil de realizat, ţinând cont de nivelul deja ridicat al vânzărilor’, a declarat Peter Fuss, de la Ernst&Young.

Acesta se aşteaptă ca înmatriculările de vehicule pe cea mai mare piaţă europeană să crească în 2017 cu 2%.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul însă a scăzut
Grupul Lavazza raportează realizarea unei cifre de afaceri de peste 3 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 13%. Profitul ...
Consiliul director al Grupului Lavazza a aprobat declarațiile financiare consolidate la 31 decembrie 2023 și a anunțat principalii indicatori financiari. Astfel, grupul a raportat pentru anul......
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei ...
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...