Germania: Vânzările Dacia au crescut cu peste 50% în noiembrie

Vânzările de autoturisme noi în Germania au crescut cu 9,4% în noiembrie, la 302.636 unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 53,4%, la 5.856 vehicule, arată datele Autorităţii Federale din domeniul Transporturilor (KBA).
Economica.net - mar, 05 dec. 2017, 13:35
Germania: Vânzările Dacia au crescut cu peste 50% în noiembrie

Alte creşteri semnificative s-au înregistrat în rândul brandurilor Peugeot (72%), Mazda (30%), Kia (25%), Citroen (20%) şi Ford (17%). Liderul pieţei, Volkswagen, a raportat un avans de doar 8,2%, în timp ce livrările subsidiarelor sale Seat şi Skoda au urcat cu 26% şi, respectiv, 12%. Performanţe slabe au avut Renault şi Opel – creşteri de 1% şi, respectiv, 2,6%.

Brandurile germane premium Mercedes şi Audi au raportat creşteri ale vânzărilor de 0,6%, şi, respectiv, 12% luna trecută, în timp ce livrările BMW au scăzut cu 1,6%.

Înmatriculările de vehicule echipate cu motor diesel au scăzut cu 17% luna trecută, iar cota lor de piaţă s-a redus la 34%.

În primele 11 luni din acest an, vânzările de autoturisme noi pe cea mai mare piaţă auto din Europa au crescut cu 3%, la 3,2 milioane de unităţi, în timp ce Dacia a raportat un avans de 29,6%, la 57.781 vehicule.

Brandurile Volkswagen şi BMW au raportat un declin al vânzărilor de 4,2% şi, respectiv, 1%, în perioada ianuarie-noiembrie 2017, în timp ce livrările Renault şi Ford au înregistrat un avans de 10,9% şi, respectiv, 2,5%. Mercedes a raportat o expansiune de 6,3% în primele 11 luni din acest an.

Luna trecută, Asociaţia Producătorilor Germani de Automobile (VDA) a revizuit în creştere estimările privind vânzările de automobile pe cea mai mare piaţă auto europeană, datorită economiei solide şi subvenţiilor acordate celor care îşi schimbă maşinile vechi cu motor diesel.

Înmatriculările de vehicule pe piaţa germană ar urma să crească cu 4% anul acesta, la aproximativ 3,50 milioane de unităţi, cel mai ridicat nivel din 2009, a previzionat VDA. Anterior, Asociaţia estima un nivel similar cu cel din 2017, de 3,35 milioane de autovehicule.

Anul trecut, aproximativ 46% din maşinile vândute în Germania au avut un motor diesel, dar cererea este în scădere, pe fondul scandalului emisiilor.

Volkswagen, BMW, Daimler şi Ford au anunţat că vor acorda subvenţii pentru cei care renunţă la vehiculele diesel mai vechi pentru altele care poluează mai puţin.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...