Germania vrea să angajeze rapid străini pentru a compensa deficitul de forță de muncă din aeroporturi

Germania vrea să angajeze cât mai curând posibil lucrători străini, pentru a ajuta operatorii de aeroporturi, confruntaţi cu un deficit masiv de salariaţi, în timpul sezonului de vară aglomerat, a afirmat luni un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, transmite Reuters, relatează Agerpres.
AGERPRES - lun, 27 iun. 2022, 17:32
Germania vrea să angajeze rapid străini pentru a compensa deficitul de forță de muncă din aeroporturi

Angajaţii temporar, care vor beneficia de cazare şi salariu standard, vor trebui să îndeplinească aceleaşi verificări de securitate şi fiabilitate ca restul angajaţilor, de exemplu cei care sunt responsabili de bagaje, pregătirea putând dura două săptămâni, a informat oficialul.

Companiile aeriene şi operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu o lipsă de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, după ce s-a majorat cererea pentru călătorii aeriene, în urma ridicării majorităţii restricţiilor. Tot mai mulţi angajaţi ameninţă cu mişcări de protest.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Muncii a declarat că nu poate comenta în privinţa numărului de lucrători străini care ar urma să sosească, după ce publicaţia Bild am Sonntag a informat că din iulie ar urma să sosească un număr cu „patru cifre” de angajaţi calificaţi din Turcia în Germania.

Lucrătorii străini s-ar putea ocupa de gestionarea bagajelor, a declarat Andreas Rosskopf, preşedintele Sindicatului Poliţiştilor Germani, care nu a recomandat folosirea acestora pentru verificări de securitate.

Conform datelor Asociaţiei Aeroporturilor ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în domeniul verificărilor, securităţii şi manipulării aeronavei nu sunt ocupate.

În următoarele zile, operatorii de aeroporturi ar urma să anunţe numărul exact al angajaţilor de care au nevoie, dar şeful Asociaţiei ABL se aşteaptă ca în următoarele trei luni să fie aduşi 1.000 – 2.000 de angajaţi, cel mai probabil începând din august.

Conform unei estimări a şefului Oficiului de Muncă, Detlef Scheele, Germania are nevoie anual de cel puţin 400.000 de noi lucrători imigranţi, proveniţi atât din UE, cât şi din state terţe.

Când legea asupra imigraţiei lucrătorilor calificaţi a intrat în vigoare în anul 2020, autorităţile germane sperau că minimum 10.000 de imigranţi vor veni anual din afara UE în Germania pentru a lucra în această ţară. Însă, pandemia COVID-19 şi restricţiile antiepidemice, precum şi schimbările pe piaţa muncii din statele de origine, nu au permis realizarea acestei prognoze.

Sursa foto: Flickr

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 19,8% faţă de perioada similară a anului......
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a afişat un profit net consolidat în creştere cu 33% după ...
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, ...
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...