1EUR = 4.7612 RON | Bucureşti 27 º

Companii

GFR va depolua zona contaminată cu biodisel, în urma deraierii de sâmbătă a unui tren

Compania Grup Feroviar Român (GFR) va colabora pe deplin cu toate autorităţile implicate în investigarea deraierii, în data de 12 august, a unui tren încărcat cu biodiesel, pe intervalul de cale ferată Malu Mare - Banu Mărăcine, şi dă asigurări că va proceda la completa depoluare a zonei contaminate, potrivit unui comunicat al transportatorului de marfă. 

13 aug, 2018 | Agerpres

"Urmare a accidentului produs în 12 august pe intervalul Malu Mare - Banu Mărăcine, s-a avariat infrastructura feroviară, iar deversarea mărfii transportate (biodiesel) a condus la poluarea accidentală a zonei. Cercetările preliminare interne ale companiei au arătat că mecanicul de locomotivă, care a fost în stare normală la intrarea în serviciu, pe parcurs, cu ocazia unei opriri a trenului, a cumpărat şi ulterior a consumat băuturi alcoolice. Acest comportament reprezintă o încălcare majoră a regulamentelor în vigoare şi a procedurilor companiei", afirmă GFR.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii GFR acţionează alături de cei ai CFR SA pentru reluarea cât mai rapidă a circulaţiei trenurilor pe zona afectată.

"De asemenea, împreună cu reprezentanţii locali ai Apelor Române, intervenim pentru limitarea poluării zonei. Ulterior, GFR va proceda la completa depoluare a zonei contaminate. Compania GFR va colabora pe deplin cu toate autorităţile implicate în investigarea acestui caz", se precizează în comunicat.

Un tren cu 23 de vagoane cu biodiesel, aparţinând operatorului privat GFR (Grup Feroviar Român), a deraiat duminică dimineaţa pe magistrala 900 Caracal - Craiova, pe raza localităţii Cârcea, judeţul Dolj, şapte vagoane răsturnându-se, iar unul a rămas rămas înclinat, agăţat de locomotivă, din care se scurge biodiesel într-un pârâu, a informat ISU Dolj.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române, nu s-au înregistrat victime, traficul feroviar a fost blocat şi s-au luat măsuri de limitare a poluării cursului de apă.

"Trenul, care avea în compunere 23 de vagoane şi circula pe distanţa Slobozia - Veche Curtici, transporta produse petroliere. Menţionăm că locomotiva trenului a deraiat şi 6 vagoane din compunerea trenului 80315 aparţinând GFR s-au răsturnat în viaductul Cârcea. La faţa locului se deplasează reprezentanţii autorităţilor care vor ancheta cauzele producerii acestui incident, precum şi echipele de specialişti care vor interveni pentru eliberarea gabaritului", se arată într-un comunicat al CFR publicat marţi.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO