1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Gheorghe, OMV Petrom: Vrem să transformăm Arpechim într-un depozit pentru downstream

OMV Petrom are intenţia de a transforma rafinăria Arpechim într-un depozit pentru activitatea de downstream, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Mariana Gheorghe, CEO-ul companiei.

19 feb, 2015 | Agerpres

'Avem un dialog permanent cu autorităţile care au considerat posiblitatea includerii Arpechim într-un potenţial proces de privatizare a Oltchim. Continuăm acest dialog. În funcţie de interesul arătat de posibilii cumpărători, purtăm discuţii cu aceştia la cererea autorităţilor. La acest moment nu avem niciun astfel de cumpărător', a spus Gheorghe.

Ea a precizat că intenţia companiei este de a transforma rafinăria într-un depozit pentru activitatea de downstream.

'Intenţia noastră este ca această rafinărie să fie transformată într-un depozit pentru activitatea noastră de downstream - rafinare şi marketing, lucru pentru care va trebui să facem nişte lucrări şi să obţinem nişte permise în acestă direcţie, cerere pentru care am aplicat la autorităţile competente. Totul se va face în aliniere cu autorităţile', a afirmat oficialul OMV Petrom.

Societatea OMV Petrom a transmis o notificare privind intenţia de a demola unele instalaţii ale rafinăriei Arpechim de lângă Piteşti, a cărei activitate este sistată din anul 2011, au anunţat miercuri reprezentanţii Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Argeş.

Pe 24 martie 2011, Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom a decis închiderea permanentă a rafinăriei Arpechim. Conform reprezentanţilor societăţii, decizia de închidere a fost luată în conformitate cu strategia companiei de a maximiza beneficiile şi de a creşte eficienţa.

OMV Petrom renunţase, încă din anul 2009, la activitatea de petrochimie de pe platforma de la Arpechim, al cărei unic beneficiar era combinatul Oltchim de la Râmnicu Vâlcea. OMV Petrom a transferat către societatea vâlceană activele fixe aferente activităţii de petrochimie, care includ instalaţia de piroliză, extracţia de aromatice, polietilenă de joasă densitate şi polietilenă de înaltă densitate şi o serie de rezervoare, precum şi terenul aferent cu o suprafaţă de circa 150 de hectare.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO