Gheţea (ARB): Relaţia bancă – client s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă

Relaţia bancă - client s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă, pe un fond în care mulţi clienţi sunt în imposibilitatea de a-şi rambursa creditele, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Radu Graţian Gheţea, preşedinte al CEC Bank şi al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).
Economica.net - mie, 04 iul. 2012, 18:13
Gheţea (ARB): Relaţia bancă - client s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă

„Clienţii nu au suficientă încredere în bănci. Sigur clienţii sunt nemulţumiţi şi vor fi în continuare nemulţumiţi atâta timp cât nu vor putea să-şi ramburseze creditele aşa cum scrie în contracte. Băncile depun eforturi de a colecta creditele. Recent am lansat o idee la care ţin foarte mult anume să încercăm să diferenţiem un pic tratamentul pe care îl aplicăm clienţilor rău platnici, care nu au plătit absolut deloc şi care nu au venit la bancă, de tratamentul pe care ar trebui să îl aplicăm acelor clienţi care au înregistrat creanţe, dar au colaborat cu banca. Tratamentul este egal din partea Biroului de Credit. Am înţeles că ar exista la nivelul comunităţii bancare, dar nu s-a scos o rezoluţie a ARB, să putem să coagulăm astfel de idei”, a spus Gheţea.

Acesta a spus că îşi doreşte de la presă o comunicare mai intensă.
„Noi (bancherii n.r.) nu putem să igonorăm prezenţa presei, aportul pe care îl poate aduce presa în strângerea acestei relaţii în ceea ce priveşte relaţia bancă – client. Bancherii îşi doresc să aibă clienţi mulţumiţi. Un client care este mulţumit înseamnă că îşi plăteşte şi ratele şi comisioanele, lucrează cu mine în continuare, nu îmi face reclamă proastă. Ori nu poţi avea clienţi mulţumiţi în condiţiile în care se rupe comunicarea. Comunicarea este importantă”, a mai afirmat oficialul ARB.

Trustul de Presă FinMedia şi revista Piaţa Financiară organizează a doua ediţie a Colocviilor Piaţa Financiară – Florin Petria.

Acesta propune jurnaliştilor şi comunicatorilor din industria financiară tema ‘Informaţia, între senzaţional şi educaţie financiară’. La eveniment participă jurnalişti specializaţi pe economic şi comunicatori din sfera companiilor financiare.

Te-ar mai putea interesa și
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Peste 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii suplimentare cu ocazia Paștelui – sondaj eJobs
Un procent de 71,2% dintre angajatorii care au participat la cel mai recent sondaj derulat de eJobs spun că vor oferi anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de Paşte, beneficii extra angajaţilor......
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane ...
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat ...
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...