1EUR = 4.7536 RON | Bucureşti 23 º

Finanţe şi bănci

Gheţea: Băncile vor să se implice în procesul de autorizare al proiectelor cu fonduri UE

 Băncile doresc să se implice în procesul de autorizare al accesării fondurilor europene, şi au propus un cadru legislativ, Asociaţia Română a Băncilor (ARB) având un proiect iniţiat de câţiva ani, care se discută cu specialişti din Finanţe şi BNR, a declarat vineri preşedintele ARB, Radu Gheţea.

31 mai, 2013 | Mediafax

"Avem un proiect de câteva luni bune sau câţiva ani buni, care prevede ca băncile să se implice în avizarea proiectelor care urmează să acceseze fonduri europene. Am iniţiat un proiect prin care dorim să găsim o soluţie astfel încât băncile să poată fi implicate în procesul de autorizare al accesării fondurilor europene", a afirmat Gheţea la conferinţa MEDIAFAX Talks abut Banking.

El a arătat că la nivelul ARB este constituită o comisie de specialitate, la care se adaugă specialişti din Ministerul de Finanţe şi Banca Naţională a României, dorind să atragă şi persoane din cadrul comisiilor de Buget-Finanţe din Parlament.

Gheţea a precizat că de la dorinţa băncilor până la implementarea proiectului nu este un drum foarte simplu.

"Dorinţa e să creăm un cadru, nu vrem să obligăm toate băncile să adere. Cine doreşte poate adera, astfel încât se poate implica în fazele anterioare finanţării", a mai spus Gheţea.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO