Gheorghe Bosânceanu: „Mai toate societăţile care au activitatea bazată pe energie şi gaze se gândesc dacă merg mai departe sau iau o pauză”

„Creşterea preţurilor la energie şi gaze naturale te pune să îţi faci nişte socoteli: raporturile cost venituri te fac să te întrebi dacăînchizi porţilepemoment şi aştepţi vremurimai bune. Şi socoteala aceasta o au toate societăţile care au ca materie primă energia”, spune Gheorghe Bosânceanu, proprietarul Şantierului Naval Constanţa.
Gabriela Ţinteanu - mie, 10 nov. 2021, 22:09
Gheorghe Bosânceanu:

Pentru cei care au bugete multi anuale, unde veniturile şi cheltuielile şi echilibrul dintre ele, evoluţia preţurilor la oţel, gaze,energie şi combustibili este foarte importantă, arată omul de afaceri.

„În condiţiile în care evoluţia lor este impredictibilă şi doar în sus îţi faci nişte socoteli. În cazul nostru preţurile la mentenanţa şi construcţia de nave sunt date de piaţă. Aşa că ştii veniturile, dar când îţi cresc peste noapte cheltuielile cu achiziţionarea tabeli, cu preţul energiei consumate pentru construcţia unei nave începi să îţi faci nişte socoteli. Şi te întrebi dacă nu emai bine să închizi porţile şi să aştepţi vremuri mai bune. Şi socotelile acestea şile fac toate firmele care sunt dependente de costurile la energie”, a arătat Bosânceanu.

Santierul naval la care omul de afaceri este acţionar majoritar are comenzi pentru construcţia a patru nave. Contractele sunt pe doi trei ani, dar navele trebuie pusepe apă, indiferent de evoluţia costurilorla petrol, gaze, energie.

Potrivit Raportului anual pe 2020 aflat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti, „Activitatea societăţii în anul 2020 a demarat în contextul declanşării epidemiei de SARS-COV2 la nivel global, care a afectat în mod direct piaţa transporturilor navale. Acest lucru a condus ca piaţa construcţiilor de nave să scadă în 2020 cu mai mult de 40% faţă de nivelul anului anterior şi
activitatea de reparatii s-a contactat la minimul de lucrări şi modernizari”.

„După un start mai lent al activităţii de reparaţii în primele trei luni ale anului cauzat de veniturile scăzute înregistrate de armatori şi de pandemia COVID-19, odată cu creşterea numărului de persoane vaccinate şi reluarea activităţilor economice, şi activitatea de reparaţii a intrat pe un trend ascendent, astfel că numărul de nave reparate în trimestrul II, cât şi numărul de nave contractate pentru trimestrele III şi IV a crescut semnificativ, creând premizele realizării bugetului de venituri din activitatea de reparaţii pentru anul 2021”, arată Raportul SNC pe primul semestru din 2021 depus la BVB.

Capitalizarea de piaţă a Şantierului Naval Constanţa este de 153.394.581 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ ...
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...