1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 33 º

News

Ghosn: Piaţa auto europeană nu va creşte cel puţin până în 2016

Piaţa auto europeană va parcuge în 2013 un nou an dificil şi nu va reveni la creştere cel puţin până în 2016, a declarat vineri preşedintele Renault şi al Nissan Motor, Carlos Ghosn, la prezentarea rezultatelor financiare ale producătorului japonez de automobile, relatează Automotive News.

10 mai, 2013 | Mediafax

"Cred că 2013 va fi dificil şi nu anticipez vreo creştere a pieţei europene înainte de încheierea planului pe termen mediu, deci nu înainte de 2016 sau chiar mai târziu", a afirmat Ghosn într-o conferinţă de presă la Yokohama.

În anul financiar încheiat la 31 martie, vânzările de automobile noi ale Nissan în Europa, inclusiv în Rusia, au scăzut cu 8%, la 660.000 de unităţi.

"Credem că europenii sunt neîncrezători. Consumatorul european este confuz, nu ştie când va ieşi Europa din criză şi până nu va înţelege ce se întâmplă nu cred va ca cumpăra maşini", a spus Ghosn.

Nissan, al doilea mare producător auto japonez în funcţie de volumul vânzărilor, anticipează vânzări de 5,3 milioane de vehicule în anul financiar care se va încheia în martie 2014, în creştere de la 4,9 milioane de unităţi în anul precedent, când livrările au urcat cu 1,4%. Nissan are cea mai mare expunere pe China între marii producători auto japonezi, vânzările pe această piaţă fiind afectate de o dispută privind apartenenţa unor insule, dintre China şi Japonia.

Nissan anticipează pentru actualul an financiar un profit net de 420 miliarde yeni (4,23 miliarde dolari). sub estimarea medie a analiştilor, de 475,1 miliarde de yeni.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO