Gibraltarul scoate la licitație iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski

Confiscat în martie în Gibraltar, iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski, vizat de sancţiunile britanice impuse în urma invaziei ruse în Ucraina, va fi vândut la licitaţie, a decis o instanţă din această enclavă britanică, relatează AFP, transmite Agerpres.
AGERPRES - lun, 27 iun. 2022, 18:04
Gibraltarul scoate la licitație iahtul oligarhului rus Dimitri Pumpianski

Ambarcaţiunea, aflată sub pavilion maltez şi denumită Axioma, a fost confiscată de autorităţile acestui mic teritoriu situat în extremitatea sudică a Spaniei după o plângere depusă de banca americană JP Morgan.

Aceasta bancă acordase în decembrie un împrumut de 20,5 milioane de euro unei companii înregistrate în Insulele Virgine britanice, al cărei acţionar era o societate cipriotă, deţinută de Dimitri Pumpianski.

JP Morgan consideră că plasarea oligarhului pe lista personalităţilor ruse vizate de sancţiunile britanice constituie o încălcare a acestui acord de împrumut. Sancţiunile conduc în special la o îngheţare a activelor oamenilor de afaceri vizaţi, punând în pericol rambursarea datoriilor.

Prin urmare, banca a făcut apel la autorităţile din Gibraltar pentru a confisca iahtul, care fusese înregistrat ca una dintre garanţiile pentru împrumut.

Veniturile din licitaţie vor merge către Curtea Supremă din Gibraltar, care va stabili apoi „prioritatea plângerilor depuse de creditorii” oligarhului.

Şeful gigantului TMK, Dimitri Pumpianski este, de asemenea, vizat de sancţiunile UE impuse după invazia rusă în Ucraina.

Mai multe ţări, precum Spania, Italia şi Franţa, au confiscat iahturi aparţinând celor mai bogaţi ruşi, în cadrul sancţiunilor europene care prevăd îngheţarea tuturor bunurilor lor din UE.

Sursa foto: Dockwalk.com

Te-ar mai putea interesa și
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Antibiotice Iași raportează un profit net de peste 23 de milioane de lei, în creștere cu 19,8%
Producătorul de medicamente Antibiotice Iaşi a obţinut un profit net de 23,16 milioane de lei în primele şase luni ale acestui an, în creştere cu 19,8% faţă de perioada similară a anului......
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Profitul Transgaz a crescut cu 33% în prima jumătate a acestui an
Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz a afişat un profit net consolidat în creştere cu 33% după ...
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș – Biharia
CNAIR reia licitația pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a sectorului de autostradă Chiribiș ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat astăzi că a transmis spre publicare, în SICAP, ...
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ARCUB care nu-i aparținea
Primăria Capitalei își exercită dreptul de preempţiune și cumpără pentru 4,1 milioane de lei cota de 30% din clădirea ...
Primarul Capitalei Nicușor Dan a anunțat astăzi că instituția pe care o conduce își exercită dreptul de preempţiune ...