Gigantul Alibaba a deschis un depozit logistic în care lucrează peste 700 de roboţi – VIDEO

O firmă chineză de logistică, deținută de gigantul din e-commerce Alibaba, a deschis vineri cel mai mare depozit automatizat unde vor lucra alături de oameni peste 700 de roboţi. Prin intermediul tehnologiei Internetul lucrurilor (IoT), roboții vor lucra la un mod auto-pilot, care ar include totul, de la încărcare la descărcare.
Lidia Neagu - Dum, 04 nov. 2018, 13:40
Gigantul Alibaba a deschis un depozit logistic în care lucrează peste 700 de roboţi - VIDEO

Compania Cainiao a spus că a deschis depozitul pentru a face faţă comenzilor cu ocazia festivalului de cumpărături Single’s Day, foarte popular în rândul tinerilor din China, care are loc pe 11 noiembrie, iar anul trecut a generat vânzări de peste 25 de miliarde de dolari.

Scopul declarat public al depozitului este de a livra oricui în China în 24 de ore și la nivel internațional în 72 de ore.

Cainiao, care este deținută în proporție de 51% de Alibaba.

Depozitul este situat în oraşul Wuxi, în estul Chinei. Roboții pot prelua automat un colet și îl mută într-o altă parte a depozitului, unde acesta este apoi preluat de o firmă de livrare. Cainiao spune că acest proces a dus la economii semnificative de timp.

Ben Wang, vicepreședinte Cainiao, a declarat pentru CNBC că instalația de la Wuxi este „cel mai mare depozit automat din China”, adăugând că firma se concentrează pe automatizarea mai multor procese.

„Automatizarea este cu siguranță cheia viitorului logisticii. Depunem foarte mult efort în încercarea de a face mai mult pe partea de automatizări”, a declarat Wang pentru CNBC.

Oficialul a adăugat că, deocamdată, oamenii vor lucra alături de roboți, dar eventual astfel de depozite ar putea fi complet automatizate.

„Anticipăm că tehnologia va ajunge acolo în curând pentru a avea un depozit complet automatizat”, a spus Wang.

Cu ajutorul noilor tehnologii cum ar fi inteligența artificială, învățarea automată și internetul lucrurilor, multe alte companii folosesc roboți care pot fi gestionați din depozite de ingineri.

Alibaba nu este singura companie care încearcă să aducă mai multă automatizare la depozite. Amazon utilizează și roboți pentru a transporta colete în jurul centrelor sale. Firma de distribuție a băuturilor Ocado din Marea britanie, de asemenea, utilizează mașini automate în depozitele sale.

Te-ar mai putea interesa și
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
Grecia majorează salariul minim la 830 de euro pe lună
 Salariul minim lunar în Grecia va fi majorat cu 50 de euro, sau 6,4%, până la 830 de euro, a anunţat vineri Guvernul conservator de la Atena, acesta fiind a patra majorare din ultimii cinci......
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre ...
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...