Gigantul american Marsh McLennan colaborează cu Guvernul ucrainean, băncile și asigurătorii pentru asigurarea navelor care transportă cereale prin Marea Neagră

Grupul Marsh McLennan, cea mai importantă firmă de servicii profesionale din lume în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane, a încheiat un acord de colaborare Guvernul ucrainean, Agenția de Credit pentru Export a Ucrainei, Ukreximbank, Ukrgasbank și DZ Bank, lansând astfel o nouă facilitate, Unity, prin care sunt oferite servicii accesibile de asigurare pentru exportul de cereale și alte produse alimentare critice din porturile Ucrainene situate la Marea Neagră, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.
Ion Dobreanu - vin, 17 nov. 2023, 18:08
Gigantul american Marsh McLennan colaborează cu Guvernul ucrainean, băncile și asigurătorii pentru asigurarea navelor care transportă cereale prin Marea Neagră

Asigurată de companii care activează la Lloyd’s of London, Unity va oferi până la 50 de milioane de dolari americani în asigurări pentru nave și protecție separată și indemnizație (P&I) pentru riscul de război. Ukreximbank, Banca de Export-Import a Ucrainei și banca de stat ucraineană Ukrgasbank vor furniza scrisori de credit standby, fiecare confirmată de DZ Bank, pentru a susține facilitățile care sunt sprijinite de Ministerul Economiei al Ucrainei, oferind proprietarilor de nave și transportatorilor asigurări de risc de război în absența coridoarelor sigure. Firma globală de avocatură Norton Rose Fulbright a furnizat servicii de consultanță.

La fel ca și facilitatea „As One” lansată în iulie 2022 pentru a oferi asigurări în cadrul inițiativei Black Sea Grain, care acum nu mai există, Marsh va extinde noua facilitate Unity către clienții brokerilor înregistrați la Lloyd’s of London, pentru a oferi sprijin suplimentar eforturilor umanitare în curs și pentru a ameliora presiunea continuă asupra lanțurilor de aprovizionare și securității alimentare globale.

„Marsh McLennan este hotărâtă să mobilizeze experiența sa unică pentru a sprijini securitatea și stabilitatea alimentară la nivel global. Lansarea acestei facilități de asigurare va fi benefică, în special, pentru țările în curs de dezvoltare care cumpără o mare parte dintre cerealele Ucrainei și va contribui, de asemenea, la recuperarea și reconstrucția viitoare a Ucrainei. Prin aceste eforturi, îndeplinim scopul nostru ca organizație, acela de a oferi încredere comunităților și clienților noștri”, a declarat John Doyle, Președinte și Chief Executive Officer al Marsh McLennan.

„Lansarea facilității Unity va permite Ucrainei să continue aprovizionarea cu alimente esențiale către țările în curs de dezvoltare. În plus, noua facilitate menține menține Marea Neagră deschisă pentru comerțul internațional. Parteneriatul dintre guvernul ucrainean, Marsh McLennan și Lloyd’s of London este un semn de încredere în economia noastră și demonstrează că Ucraina este deschisă pentru afaceri”, a spus Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei.

Lansarea facilității urmează anunțului din luna iunie, când Marsh McLennan s-a angajat să furnizeze servicii în mod pro bono Guvernului ucrainean, care, pe lângă experiența în asigurări a Marsh, include construirea unei platforme de date pentru evaluarea riscurilor de război în Ucraina, servicii de consultanță strategică de la Oliver Wyman și modelarea reasigurării în caz de catastrofă de la Guy Carpenter.

„Crearea acestui parteneriate public-privat, cu asiguratori care lucrează în tandem cu guvernul ucrainean și cu băncile locale, va accelera reluarea urgentă a exporturilor vitale de cereale în contextul efectelor în curs ale acestui conflict brutal. Structura unică a Unity va permite underwriterilor să stabilească prețuri la niveluri mai accesibile decât cele consemnate în ultimele luni”, a spus Marcus Baker, Global Head of Marine, Cargo & Logistics Marsh.

„Lloyd’s salută înființarea acestei facilități de asigurare, care aduce împreună expertiza pieței noastre pentru a oferi o soluție inovatoare care va asigura transportul în siguranță al cerealelor și produselor agricole ucrainene din Marea Neagră și va contribui la ameliorarea insecurității alimentare globale”, a spus John Neal, CEO al Lloyd’s.

Despre Marsh McLennan

Marsh McLennan (NYSE: MMC) este cea mai importantă organizație globală de servicii profesionale în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane. Companii are peste 85.000 de angajați care oferă consultanță clienților din 130 de țări. Cu o cifră de afaceri anuală de peste 20 de miliarde de dolari, Marsh McLennan sprijină clienții să navigheze într-un mediu tot mai dinamic și complex prin intermediul a patru companii, fiecare dintre ele lider pe segmentul în care activează: Marsh oferă servicii de consultanță în gestionarea riscurilor bazate pe date și soluții de asigurare pentru clienți comerciali și consumatori. Guy Carpenter dezvoltă strategii avansate de gestionare a riscurilor, reasigurare și capital care ajută clienții să crească profitabil și să urmărească oportunități emergente. Mercer oferă sfaturi și soluții tehnologice care ajută organizațiile să redefinească domeniul resurselor umane, să eficientizeze rezultatele privind pensiile și investițiile și să deblocheze sănătatea și bunăstarea pentru forța de muncă în schimbare. Oliver Wyman funcționează ca un consilier strategic, economic și de brand pentru clienți din sectorul privat și guvernamental.

Te-ar mai putea interesa și
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Ungaria – Viktor Orban este criticat de investitorii germani pentru clientelism
Investitorii germani au considerat mult timp Ungaria drept propria lor ogradă, în condiţiile în care constructori auto precum Mercedes sau BMW continuă să îşi extindă prezenţa şi să......
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Premier Energy cumpără parcul eolian „Mihai Viteazu” din judeţul Constanţa cu 88 de milioane de euro
Grupul Premier Energy a achiziţionat parcul eolian "Mihai Viteazu" din judeţul Constanţa, o regiune renumită pentru condiţiile ...
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă salută descoperirea unui material „interesant” care poate stoca gazele cu efect de seră
Oamenii de ştiinţă au salutat descoperirea "interesantă" a unui tip de material poros care poate stoca dioxidul de carbon, ...
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Magazinele Lidl din România vor fi închise pe 5 și 6 mai 2024
Cele peste 350 e magazine Lidl din toată țara vor fi închise în prima și a doua zi de Paște, pe 5 și 6 mai 2024. Clienții ...