Gigantul Ford, nevoit să oprească temporar producția la mai multe uzine, inclusiv cea din Koln

Grupul american Ford a anunțat că oprește temporar producția de vehicule la uzinele sale din Louisville (SUA) și Koln (Germania). Unele modele vor fi produse fără anumite componente care vor fi adăugate ulterior.
Robert Stan - vin, 19 mart. 2021, 12:43
Gigantul Ford, nevoit să oprească temporar producția la mai multe uzine, inclusiv cea din Koln

Ford Motor Co. va asambla camionetele F-150 şi SUV-ul Edge în America de Nord fără anumite componente şi de asemenea va suspenda producţia la două uzine, din cauza deficitului global de cipuri.

Prezent cu o uzină şi în România, grupul Ford a precizat că deficitul de cipuri, combinat cu o lipsă de componente provocată de furtunile de zăpadă care au lovit centrul SUA, au obligat compania să construiască vehicule fără anumite componente, pe care le va depozita „pentru câteva săptămâni”, până când vor putea fi finalizate şi livrate. Numărul vehiculelor afectate este de ordinul „miilor”, a precizat, conform Reuters, un purtător de cuvânt al Ford.

Pe lângă asamblarea incompletă a unor vehicule, oficialii Ford au decis să suspende producţia la uzinele din Louisville (SUA) şi Koln (Germania).

Oprirea temporară a asamblării de vehicule la uzina din Louisville va afecta modelele Ford Escape și Lincoln Corsair, în timp ce la fabrica din Koln, acolo unde este asamblat modelul Fiesta, liniile de asamblare vor fi stopate între 1 și 16 martie.

Și uzina Ford din România a fost oprită pentru opt zile tot din cauza lipsei de cipuri. „Ca urmare a problemelor legate de furnizarea de semiconductori care afectează o mare parte din industria auto globală, Ford Craiova suspendă temporar producția de vehicule și motoare timp de opt zile”, au menționat oficialii companiei în luna februarie. Ca urmare a acestui anunț, uzina din Craiova a fost oprită între 26 februarie și 10 martie.

Din nefericire, o încheiere a actualei crize de cipuri este departe. Majoritatea producătorilor mondiali consideră că impactul va fi chiar mai mare în al doilea trimestru al anului. Prin urmare este de așteptat ca producția unor uzine să fie oprită de mai multe ori în următoarea perioadă.

Citește și:

– Ford va permite unui număr de 30.000 de angajaţi să lucreze acasă după pandemie
– Ford Craiova oprește producția 8 zile din cauza lipsei de semiconductori

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...