1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Gigantul francez Lactalis a cumpărat Albalact

Grupul francez Lactalis, a cumpărat 70% din acţiunile Albalact, cel mai mare producător român de lactate, şi va face o ofertă de preluare a 100% din titluri, potrivit unui comunicat al companiei româneşti.

28 ian, 2016 | ECONOMICA.net

“Lactalis a încheiat un contract cu acţionarii vânzători care deţin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact având drept obiectiv dobândirea tuturor acţiunilor deţinute de acţionarii vânzători”, se arată în comunicatul Albalact.

Valoarea tranzacţiei este de 407 milioane de lei, din care vor fi scăzute datoriile nete ale Albalact. Concomitemt cu achiziţia  celor 70%, Lactalis va iniţia o oferta publică de preluare voluntară având drept obiect 100% din acţiunile deţinute de acţionarii Albalact, primind angajamente ferme din partea acţionarilor vânzători de a subscrie toate acţiunile pe care le deţin în oferta de preluare, potrivit comunicatului. Preţul final pe acţiune ar urma să fie de 0,45 lei, pe baza calculelor prezentate în comunicat, dar Albalact avertizează că acesta s-ar putea modifica. Preţul este cu 37% peste cel înregistrat de acţiunea ALBZ la finalul şedinţei de tranzacţionare de ieri.

Tranzacţia are nevoie de acordul Consiliul Concurenţei

Albalact este cel mai mare producător de lactate cu capital autohton din România şi deţine, printre altele, brandurile Zuzu, Rarăul şi Fulga. Albalact are circa 1.000 de angajaţi şi are în România două fabrici de procesare a laptelui, la Oiejdea și la Câmpulung Moldovenesc, alături de o firmă de transport şi logistică.

Cel mai mare acționar al companiei este omul de afaceri Raul Ciurtin, care deține indirect 42,53% din acțiunile Albalact, prin firmele Crisware Holdings și Croniar Holdings din Cipru. În acționariat se mai regăsește fondul de investiții RC2, înregistrat tot în Cipru, cu 25,45% din titluri.

Lactalis este cel mai mare producător de lactate  din lume, cu 200 de fabrici în 43 de ţări, în care lucrează circa 75.000 de angajaţi, şi cu afaceri de 17 miliarde de euro anul trecut. Lactalis deţine în România firma Dorna Lactate, care vinde lapte şi produse din lapte sub brandul LaDorna.

Ştirea se actualizează

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO