Gigi Becali revine în imobiliare: „Am planuri de sute de milioane de euro”

Omul de afaceri George Becali revine în imobiliare cu proiecte de locuințe în zona Pipera, alături de fiicele sale.
Andrada Ghira - mie, 14 iul. 2021, 22:04
Gigi Becali revine în imobiliare:

După ce a vândut terenuri din Pipera mai multor dezvoltatori, George Becali revine în imobiliare.

Omul de afaceri a înființat firma Becali Imobiliare, care are ca domeniu principal de activitate cel de agenție imobiliară, prin care vor fi comercializate locuințele din proiectele gestionate de ginerele și fiicele sale. Cu aproape 200 de hectare de teren pe care îl deține în zonă, așa cum ne-a declarat omul de afaceri, familia Becali are planuri mari.

„Am început proiecte imobiliare și cu prima fată, și cu a doua. După aceea ne vom extinde foarte mult, vom face imobiliare de sute de milioane de euro. Aveam planuri și înainte, dar acum piața a crescut, e cerere multă, ofertă nu prea e, și atunci dacă tot e, am zis hai să ne apucăm să facem. Dar ei fac (nr. fiicele și ginerele), eu doar îi consiliez. Eu am firma Becali Imobiliare prin care se vând apartamentele, răspund în fața oamenilor că tot ce se vinde este în regulă, că nu-i păcălește nimeni”, a declarat pentru Economica.net George Becali.

Despre prețurile de vânzare, Becali vrea să facă concurență serioasă dezvoltatorilor. „Dacă cineva vinde cu 1.500 de euro metru pătrat, eu vând cu 200 de euro mai puțin decât toți dezvoltatorii”, ne-a mai declarat George Becali.

Un proiect rezidential aflat în construcție este MTM Residence, dezvoltat alături de ginerele său, Mihai Theodor Mincu, soțul fiicei mari, Teodora. Proiectul MTM Residence se construiește în Pipera, pe un teren deținut de omul de afaceri, chiar lângă blocurile construite și abandonate de firma de construcții a lui George Becali, Arcom, care intrase în insolvență cu ani în urmă.

CITEȘTE ȘI Un dezvoltator din Marea Britanie a cumpărat terenul și clădirile abandonate de Becali în Pipera.

Prima fază din MTM Residence cuprinde două blocuri cu 98 de apartamente, și urmează să fie finalizate în septembrie 2022, iar următoarele două blocuri, tot cu 98 de apartamente, vor fi livrate în septembrie 2023. George Becali spune că deja s-au vândut apartamente și s-au încasat avansuri. Prețul pentru un apartament de două camere este 82.000 de euro + TVA, iar pentru unul de trei camere prețul este de 106.500 de euro + TVA.

Și fiica mijlocie, Alexandra, se va implica în afacerea imobiliară. În urmă cu trei luni a fost înregistrată firma Alexandra Becali Imobiliare, iar omul de afaceri ne-a declarat că peste drum de ansamblul MTM va construit și Alexandra un proiect imobiliar.

Averea lui George Becali este estimată la peste 100 de milioane de euro, potrivit Forbes România.

Peste 3.000 de locuinţe între proiecte vecine

Zona este atractivă pentru dezvoltări rezidențiale, care vin în completarea proiectelor de birouri. Chiar lângă Ivory Residence, pe un teren de 5,7 hectare, israelienii de la Hagag Development Europe construiesc proiectul H Pipera Lake, care va avea la finalizare 1.350 de apartamente în 17 blocuri. În primă etapă sunt dezvoltate cinci blocuri cu 435 de apartamente, iar primele trei imobile construite înregistrau la sfârșiul anului treut un grad de ocupare de 80%, în timp ce pentru blocurile 4 și 5, gradul de ocupare este de 30%.

Tot pe un teren cumpărat de la Gigi Becali, de 8 ha, se construiește proiectul rezindețial Avalon al sud-africanilor de la Prime Kapital. În prezent aici se construiește o treime din totalul celor 746 de locuințe, împreună cu infrastructura principală, cum ar fi zona de club, sau o porțiune semnificativă a parcului central care se întinde 2,2 hectare și principalele drumuri interne.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Sibiu – Pitești: „Momentul epocal” al depunerii ofertelor pentru secțiunea 2, peste Carpați, amânat până pe 30 septembrie
Autostrada Sibiu – Pitești: „Momentul epocal” al depunerii ofertelor pentru secțiunea 2, peste Carpați, ...
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a prelungit termenul de depunere a ofertelor pentru procedura de achiziție publică Proiectare și Execuție “Autostrada......
Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an
Transelectrica şi-a redus la jumătate estimarea de profit pentru acest an
Transelectrica solicită acţionarilor revizuirea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru acest an, anticipând că profitul ...
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Sorin Cîmpeanu: Nu ne jucăm cu copiii deschide şcoala – închide şcoala
Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a evidenţiat, luni, că decizia privind desfăşurarea cursurilor se ia săptămânal ...
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties intră în indicele BET
Acţiunile One United Properties (BVB: ONE) au intrat în indicele Bucharest Exchange Trading (BET), începând de luni, ...