Gitenstein: Investitorii români vor cere ca BVB să fie la fel de transparentă ca cea de la New York

Investitorii români care vor cumpăra acţiuni la companii listate la bursa de la New York vor cere ca standardele de transparenţă respectate de bursa americană să fie aplicate şi la BVB, a declarat ambasadorul SUA la Bucureşti, Mark Gitenstein.
Economica.net - mie, 18 apr. 2012, 09:48
Gitenstein: Investitorii români vor cere ca BVB să fie la fel de transparentă ca cea de la New York

„Investind în aceste companii, românii beneficiază de cel mai riguros şi reglementat regim din lume, prin standardele de listare ale bursei de la New York şi ale comisiei de supraveghere a bursei. Românii vor avea experienţa de a vedea un adevărat regim de reglementare şi adevărate câştiguri ale investiţiilor. Odată ce aceastea se vor întâmpla, cred că vor începe să ceară aceleaşi lucruri şi guvernului României şi standardele româneşti de transparenţă vor fi aplicate (…) Ţine de români să protejeze aceste drepturi şi odată ce au experienţa unor câştiguri într-un sistem transparent vor cere aceleaşi drepturi. Cu cât mai mulţi români vor avea această experienţă cu atât mai mulţi vor fi cei care vor cere şi va deveni o realitate”, a spus Gitenstein la deschiderea şedinţei bursiere de miercuri.

Acţiunile giganţilor IT Apple şi Intel, ale Coca-Cola, Visa şi Bank of America au intrat miercuri la tranzacţionare pe sistemul alternativ al Bursei de la Bucureşti.

Titlurile celor cinci companii au fost înregistrate la finalul lunii ianuarie în sistemul de compensare-decontare al Depozitarului Central, alături de titlurile JPMorgan Chase & Co, Microsoft, Google, McDonald’s şi Merck & Company.
„Vorbim de cele mai mari zece branduri americane. Aşteptările noastre sunt ca aceste branduri să atragă investitori noi. Aşteptăm reacţia pieţei. Din punctul nostru de vedere am adus ce era mai bun”, a declarat Mihaela Bâciu, preşedinte CA şi director general al Tradeville.

Casa de brokeraj va fi market maker pentru acţiunile companiilor americane, astfel că investitorii vor avea mereu contraparte în tranzacţiile pe care vor să le realizeze.

Blocul de tranzacţionare este de o acţiune, iar variaţia maximă de preţ este de +/-25% faţă de preţul de referinţă. Acţiunile vor fi disponibile la tranzacţionare la BVB în intervalul orar 16:30 – 18:30.

Tradeville a început din 2011 să aducă pe ATS-ul BVB acţiuni ale unor companii străine. În prezent Tradeville este market maker pentru acţiunile emise de nouă companii europene – Adidas, Deutsche Telekom, E.On, Christian Dior, Danone, Heineken, L’Oreal, Bayer şi SAP.

Te-ar mai putea interesa și
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr record de cazuri confirmate de COVID-19 în ultimele 24 de ore. 121 de decese și 1.195 de pacienți la ATI
Un număr de 7.676 de cazuri noi (cel mai de la debutul valului patru) de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate peste 67.000 de teste, a......
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei regenerabile
Enel vrea să renunțe la cărbune până în 2027 și să-și tripleze până în 2030 capacitățile de producere a energiei ...
Compania italiană de utilităţi Enel şi-a propus triplarea capacităţilor de producere a energiei din surse regenerabile ...
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul Ungariei
Moody’s îi face un cadou frumos lui Viktor Orban în perspectiva alegerilor de la anul. A îmbunătățit ratingul ...
Agenţia de evaluare financiară Moody's a îmbunătăţit vineri ratingul de ţară al Ungariei, de la "Baa3" până la ...
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Piața retailului alimentar se apropie de un nou punct istoric: Kaufland ajunge 150 de hypermarketuri pe plan local
Kaufland, operatorul celui mai mare lanț de hypermarketuri la nivel național și numărul doi pe piața comerțului alimentar ...