Glovo atinge statutul de unicorn după o nouă investiţie, de 150 milioane de euro de la Mubadala

Glovo, unul dintre jucătorii cu cea mai fulminantă creștere din piața de livrări rapide, anunță astăzi expansiunea business-ului printr-o investiție de 150 de milioane de euro (167 de milioane de dolari) primită în cadrul seriei E de strângere de fonduri. Cea mai recentă rundă de investiții aparține Mubadala, cu sprijin din partea Drake Enterprises, Idinvest și Lakestar. Astfel, după cea mai recentă rundă de investiții, compania și-a asigurat statutul de unicorn, devenind al doilea start-up din Spania evaluat la peste 1 miliard de dolari.
Lidia Neagu - joi, 19 dec. 2019, 10:39
Glovo atinge statutul de unicorn după o nouă investiţie, de 150 milioane de euro de la Mubadala

Start-up-ul cu sediul în Barcelona, care livrează orice de la alimente la produse farmaceutice, și-a consolidat poziția pe piețele sale, printre care Europa, America Latină și Africa, fiind printre primii doi jucători în 24 din cele 26 de state în care operează și liderul global în sectorul de livrări rapide.

Finanțare în tehnologie pentru hub-urile din Europa

Odată cu această creștere, compania și-a propus să-și ducă capacitățile în inginerie și sistemele tehnologice la următorul nivel. Recent, Glovo a pătruns și pe piața din Polonia, după achiziția cu 35 de milioande euro a PizzaPortal și o investiție în cel de-al doilea hub tehnologic din Varșovia. Compania intenționează să-și extindă echipa globală prin angajarea a 300 de ingineri până la jumătatea anului 2020, 40 dintre aceștia și 50 de experți în produse urmând a fi cooptați în echipa din Varșovia.

Prin direcționarea noii investiții în extinderea echipei, Glovo își va îmbunătăți oferta tehnologică prin eficientizarea experienței oferite utilizatorilor, reducând timpul de așteptare pentru curieri și clienți.

Focalizare pe supermarket și retaileri de top

Glovo va construi propria rețea de categorii cu mai multe tipuri de oferte, de la alcool și produse farmaceutice până la produse de uz zilnic. În vederea stimulării creșterii categoriei sale de produse alimentare, Glovo va continua să caute parteneriate strategice – similiare cu cel pe care îl are cu Carrefour – și să investească în propriile supermarketuri. În prezent, Glovo operează 7 astfel de magazine, în Europa și America Latină (Barcelona, Madrid, Buenos Aires și Lima) și intenționează să deschidă 100 până în 2021.

„Suntem încântați să urăm bun venit Mubadala în calitate de investitor, la fel cum suntem încântați că avem posibilitatea să ne consolidăm poziția în industria de profil. Să fi atins statutul de unicorn este pe de o parte o confirmare a talentelor din cadrul companiei și pe de alta un impuls să continuăm să inovăm în domeniul livrărilor rapide. În pofida creșterii nostre rapide și a noului statut atins, avem aceeași viziune cu care am demarat acest business: să punem la dispoziția clienților noștri orice din orașul lor în doar câteva minute”, spune Oscar Pierre, CEO Glovo.

Glovo este o aplicație de livrare rapidă care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice produs, din și în orașul în care se află. Aplicația s-a lansat pe piața din România în luna mai 2018, serviciile fiind disponibile, în prezent, în 10 orașe din România, respectiv București, Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța, Sibiu, Arad și Ploiești.

Glovo operează în toate marile capitale din Europa și EMEA, precum Roma, Madrid, Paris, Kiev, Nairobi, dar și în 9 țări din America de Sud precum Peru, Argentina, Ecuador și Panama, fiind prezent în peste 257 de orașe din 33 de state.

Te-ar mai putea interesa și
Germania se îndreaptă spre recesiune, avertizează Institutul Economic German
Germania se îndreaptă spre recesiune, avertizează Institutul Economic German
Institutul Economic German (German Economic Institute - IW) a avertizat marţi că Germania se îndreaptă spre recesiune, urmând să înregistreze anul acesta o creştere a PIB-ului de numai 1,25%,......
Franța vrea să reducă birocrația pentru construirea de noi centrale nucleare
Franța vrea să reducă birocrația pentru construirea de noi centrale nucleare
Franţa este în proces de elaborare a unui act legislativ destinat diminuării procedurilor birocratice cu privire la construirea ...
După primarul de la Sectorul 2, Robert Negoiță acuză și el Primăria Capitalei că nu autorizează tăierea copacilor putreziți, care sunt un pericol pentru bucureșteni (Video)
După primarul de la Sectorul 2, Robert Negoiță acuză și el Primăria Capitalei că nu autorizează tăierea copacilor ...
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a transmis marţi că Primăria Capitalei nu a răspuns la numeroasele solicitări ...
ANOFM: Rata șomajului s-a menținut în luna august la 2,56%
ANOFM: Rata șomajului s-a menținut în luna august la 2,56%
Rata şomajului la nivel naţional a fost de 2,56%, la finalul lunii august, egală cu cea din luna anterioară şi mai mică ...